1 milyon aktif kullanıcıya ulaşan Bonus Flaş, GarantiPay ile alışveriş döngüsünü tamamlıyor

1 milyon aktif kullanıcıya ulaşan Bonus Flaş, GarantiPay ile alışveriş döngüsünü tamamlıyor

Garanti Bankası'nın geçtiğimiz Kasım'da lansmanını yaptığı BonusFlaş, Türkiye'de bir banka tarafından sağlanan ilk alışveriş platformu olma iddiasıyla piyasaya sunulmuş ve bu alandaki en iddialı ürünlerinden biri olarak oyuna girmişti. Bugüne kadar ödeme öncesi ve sonrası süreci kapsayan uygulama, GarantiPay ile alışveriş döngüsünü tamamlıyor. Garanti, BonusFlaş'a entegre ödeme çözümü GarantiPay'i önümüzdeki bir yılda binlerce noktadan erişilebilir hale getirmeyi planlıyor.

BonusFlaş yıl sonuna kadar 2.5 milyon indirilme sayısına ulaşacak

Garanti Bankası açısından, altıncı ayını geride bırakan BonusFlaş tam anlamıyla bir başarı hikayesi. Bu hikayeyi bizimle paylaşan Garanti Ödeme Sistemleri Dijital Pazarlama ve Ticari Kartlar Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Süzer, BonusFlaş uygulamasının bugüne kadar 1.6 milyon indirilme sayısını geride bıraktığı bilgisini veriyor. Bugüne kadar 2.5 milyon yeni kampanya katılımı sağlayan uygulamanın aktif kullanıcı oranı ise yüzde 60, yani yaklaşık 1 milyon. Bugün büyüme hızı sabitlenmiş olsa da uygulamaya her gün katılan kullanıcı sayısı 5 bin. Süzer, BonusFlaş'ın yıl sonunda kadar 2.5 milyon indirilme sayısına ulaşacağını ön gördüklerini söylüyor.

Finans uygulamaları için nadir görülen bu sayılar, BonusFlaş'ın ilk haftalarından itibaren Türkiye App Store'undaki en popüler uygulamalar arasında görülmesini sağladı. Bu, her ne kadar BonusFlaş'a özel bir durum olsa da Türkiye'de kampanyalar ve indirimleri kucaklamaya hazır bir kitlenin var olduğu gerçeği, uygulamalara gösterilen ilgiyi tek başına açıklayabilir. İlk 14 gününde bir milyon kez indirilen Hopi ya da son dönemde yükselişe geçen Zubizu gibi uygulamalar, sadakat programlarını olması gerektiği gibi mobilde yeniden yorumlayarak müşterilere yeni bir kanaldan ulaşmasını esas alıyor.

Müşteriyi gerçek zamanlı izleyebildiğiniz bu yeni kanalda asıl farkı ise, tahmin edebileceğiniz gibi ödemelerin cagri suzereklenmesi yapacak/yapıyor. Bu alanda ipi göğüslenen Garanti, BonusFlaş'a entegre ödeme çözümü GarantiPay ile bir adım öne geçiyor. Henüz resmi lansmanı yapılmayan GarantiPay, bugün aralarında  n11.com, Gittigidiyor gibi en büyük alışveriş sitelerinin olduğu 125 noktadan sunuluyor. Bugüne kadar 25 bin işlemin yapıldığı GarantiPay, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın gib.gov.tr'de kartlı ödemeler dışında entegre ettiği ödeme çözümü olmasıyla işlem hacmi potansiyeli oldukça yüksek bir ürün.

Telefon numaranıza göre BonusFlaş kullanıcısı olup olmadığınızı tespit eden çözüm, eğer BonusFlaş müşterisiyseniz, online alışveriş sonunda size GarantiPay ödeme butonunu gösteriyor. Seçeneği takip ettiğinizde, akıllı telefonunuzda BonusFlaş uygulamasını açıp size en çok kullandığınız (ya da o işlem için daha önce kullandığınız kartı) getiren uygulama üzerinden şifrenizi girerek ödeme işlemini tamamlıyorsunuz. BonusFlaş kullanıcılarına gösterilmesiyle uygulamanın yeni kullanıcı çekmesine yardımcı olabilecek bir çözüm GarantiPay. Bu sayede Garanti'nin online ödeme çözümlerindeki penetrasyonunu da arttırabilir. Çağrı Süzer, BonusFlaş uygulamasının lansmanından bu yana uygulama ile 115 bin yeni kart başvuru aldıklarını da ekliyor.

Süzer, Türkiye'de müşterilerle yaptıkları araştırmalarda indirimler ve kampanyalar dışında kart kullanımında öne çıkan anahtar kelimenin kontrol olduğunun altını çiziyor. Bu, GarantiPay'i diğer ödeme çözümlerinden ayıran en önemli özellik aynı zamanda. Bir başka tarafla kart bilgilerinizi paylaşma gerekliliğini ortadan kaldıran çözüm, alışveriş sırasında kart bilgilerinizi de görüntülemenizi sağlıyor. Bu nedenle, ödeme çözümünün BonusFlaş'tan ayrılıp, bağımsız bir şekilde sunulması planlanmıyor.

GarantiPay önümüzdeki bir yılda binden fazla noktada erişilebilir hale gelecek

GarantiPay'in önümüzdeki bir yıl içinde binden fazla noktada erişilebilir hale getirilmesi planlanıyor. Bunun için kısa süre içinde dileyen işletmelerin tek satır kodla GarantiPay'i entegre edebilecekleri bir platform sunulmaya başlanacak.

BonusFlaş'in ödeme sürecini dahil etmesiyle piyasadaki en iddialı alışveriş platformu haline geldiği söylenebilir. Müşterilerin nerede, ne zaman alışveriş yapabileceğini tahmin etmek altın değerinde bir soruysa BonusFlaş'ın hedefi "hangi ürün?" sorusuna cevap vermek. Çağrı Süzer, bu yöndeki bir adımın sosyal ağ entegrasyonu olacağını söylüyor. Halihazırda Facebook'da Avrupa'nın en çok beğenilen kart platformu olma ünvanına sahip Bonus, bu verileri BonusFlaş ile değere dönüştürmeyi de planlıyor.

Geçtiğimiz yıldan itibaren başlayan sadakat ve alışveriş platformlarının mobile evrimi bu yıl da bütün hızıyla sürecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.