Facebook, küçük ve orta ölçekli işletmelere dönük Avrupa satışlarını daraltıyor mu?

Facebook, küçük ve orta ölçekli işletmelere dönük Avrupa satışlarını daraltıyor mu?

Facebook'un gözüne kestirdiği dikeylerden biri de küçük ve orta ölçekli işletmeler. Bazı kaynaklar sosyal ağ devinin en azından Avrupa'da bu dikeyde küçülmeye gittiğine dair bilgiler paylaştı ancak Facebook bunun tersini iddia ediyor.

TechCrunch'ın kaynaklarından aldığı ilk bilgiler Facebook'un Avrupa'da KOBİ (küçük ve orta ölçekli işletmeler) olarak andığımız şirketlere dönük satış operasyonlarını daraltma kararı aldığı yönündeydi. Facebook'un Hamburg ofisindeki çalışanlarının yüzde 30'unun da işine son verileceği paylaşılmıştı. Bu bilgilerin kaynağı olarak da bir destek elemanı gösterilmişti.

Facebook: KOBİ tarafını desteklemeye devam ediyoruz

Ancak haber çıktıktan sonra konuyla ilgili bir açıklama yapan Facebook'un Almanya'daki KOBİ / SMB (small and medium businessses) birimine desteğinin değişmediği ifade ediliyor. Aksine geçen yıllarda Almanya'da bu yöndeki faaliyetlerin arttırıldığı da paylaşıyor. 'Digital Durchstarte' adıyla kurulan organizasyonun 2017'de yoluna devam edeceği de paylaşılıyor.

Facebook işten çıkarma konusunda net bir açıklama yapmıyor ve TechCrunch, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'dan Sorumlu SMB Yöneticisi Stefanos Loukakos'tan aldığı bilgiler ışığında Facebook bu alandaki operasyonlarını daha az noktada birleştirme kararı aldığını paylaşıyor. Facebook'un Dublin ve Lisbon ofislerinin, Hamburg ofisinin idaresindeki Almanya, Avusturya, İsviçre, Türkiye ve İsrail pazarlarını da kapsayacağı yönünde aldığı bilgiyi de ekliyor.

Facebook'un bu konuda nasıl adımlar atacağını önümüzdeki çeyrek sonuçlarında sanırım net olarak görmek mümkün olacak (Eylül ayı rakamlarına göre Facebook'un toplam 15,724 çalışanı var). Olası küçülmelerin Brexit ve diğer bölgesel siyasi-ekonomik dalgalanmalardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını da bu sayede anlamış olacağız. Zira 4 milyon reklamvereni olan Facebook'un küçük ve orta ölçekli işletmeleri gözden çıkaracağını şahsen düşünmüyorum...

Facebook, İşletmelere İçin Facebook sayfasını 2011 yılında açmıştı. EMarketer da bir kaç ay sonra Facebook'un bu alanda Google'a karşı adımlar atacağını paylaşmıştı.

Görsel Kaynak: Pexels.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.