Blesh, Volkswagenim uygulaması için akıllı anahtarlık geliştirdi

Blesh, Volkswagenim uygulaması için akıllı anahtarlık geliştirdi

Küresel beacon uygulamaları konusunda Türkiye'nin önde gelen girişimlerinden Blesh, Volkswagen Türkiye'yle birlikte ilginç bir projeye imza attı. Volkswagen'in araç sahiplerine yönelik Volkswagenim uygulamasıyla çalışan akıllı anahtarlığı geliştiren Blesh, kullanıcıların kayıp anahtarlıklarını bulmalarını ve anahtarlıklarını bir selfie kumandası olarak kullanmalarını sağlıyor.

Volkswagen'in Türkiye'deki araç sahipleri için sunduğu Volswagenim mobil uygulamasına eklenen akıllı anahtarlık, baştan sona Blesh tarafından geliştirilen Bluetooth tabanlı bir özellik. Volkswagen anahtarlığınızın mobil uygulama üzerinden telefonunuzla iletişimini sağlayan uygulama, anahtarınızı kaybettiğinizde, vakit kaybetmenede uygulama aracılığıyla konumunu tespit etmenizi sağlıyor. Benzer şekilde telefonunuzu bulamadığınızda anahtarlığınızın üzerindeki VW logosuna iki kez dokunarak, telefonunuzun sesli bir sinyalle yerini göstermesini sağlıyorsunuz.

Akıllı anahtarlığın bir diğer işlevi de bir selfie kumandası gibi çalışması. Blesh tarafından tasarlanan cihaz, kullanıcıların telefonları 50 metreye kadar uzaktayken, selfi çekebilmelerine olanak sağlıyor. Bunun için telefonunuzu bir noktaya sabitleyip, grup halinde telefonun karşısına geçerek, VW logolu düğmeye dokunmanız yeterli.

Pille çalışan akıllı anahtarlığın batarya doluluk oranı uygulama içinden takip edilebiliyor. Kullanıcıların akıllı anahtarlıktan tam veirm elde etmesi için pillerini belirli periyotlarda değiştirmesi gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.