Big Bang 2016'da 20 girişim sahne aldı, toplam 3 milyon tl sermaye desteği dağıtıldı

Big Bang 2016'da 20 girişim sahne aldı, toplam 3 milyon tl sermaye desteği dağıtıldı

itu-cekirdek-bing-bang-odul-toreniİTÜ ARI Teknokent’in Girişimcilik Yarışması olan Big Bang için İTÜ Çekirdek girişimlerinin demo day'i tanımını yapabiliriz.

Girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getiren ve her yıl daha da büyüyen Big Bang 2016 bünyesinde girişimlere aynı zamanda 3 milyon tl değerinde çekirdek sermaye desteği verildiğini de söyleyelim.

Girişimcilik ekosisteminden 100'lerce kişiyi ağırlayan etkinlikte, binlerce başvuru arasından seçilerek bir yıl süren eğitim maratonunu tamamlayan 20 girişim sahne aldı. Hemen aşağıda detaylıca inceleyebileceğiniz 20 girişim arasından '2016'nın en iyileri' ünvanına layık görülenler ise Mikro-p, Next Horizons ve Teleporter oldu.

Sürpriz ödüllerle ve açıklanan yatırımlarla beraber 5 milyon TL başlangıç desteği dağıtılan etkinlikte en çok ödül toplayan girişimler ise her ikisi de 175 bin TL'ye ulaşan Mikro-p ve etkinliğin kazananı Next Horizons oldu. Bu iki girişimi de 170 bin TL ise Teleporter izledi. Hemen aşağıda Big Bang 2016 bünyesinde sahneye çıkan 20 girişimi bulabilirsiniz. Bu arada aşağıdaki girişimlerden FORMulate, Metbori, Nanografen, Parkkolay ve Progin'in Otomotiv Kategori'nden seçildiklerini de not düşelim.

Big Bang 2016'da açıklanan tüm yatırım ve destekleri haberimizin sonundaki görselde bulabileceğinizi de not düşelim.

İşte karşınızda Big Bang 2016 girişimleri

bing-bang-gorsel3Z: Proje; hafif ve orta düzey obstrüktif uyku apnesi tedavisinde kullanılabilecek, herhangi bir cerrahi müdahale gerektirmeyen, hastanın yüzünü kaplamadığından dolayı rahatsızlık vermeyen, ses çıkarmayan, taşınabilir, yenilikçi bir ağız içi aparat üretimini hedeflemektedir.

Ahtapot App: Ahtapot, irili ufaklı tüm toplulukların kesintisiz iletişimleri için kullanabildikleri bir sosyal ağ. Onu özel kılan ise üyeleri belli olan herhangi bir topluluk grubuna tamamen kendilerine özel ve yine kendilerinin kontrolünde kapalı bir iletişim ve dayanışma ortamı sağlaması.

Bumerangla: Bumerangla, tüketmeden hayatı deneyimlemenin yolunu sunarak sürdürülebilir bir kullanım alışkanlığı hedefleyen çevrimiçi bir eşya kiralama platformudur

Buy Buddy: Buy Buddy, giyim mağazalarında müşterilerin kasaya gitmeden alışveriş yapmalarını sağlayan, aynı zamanda da bir ürün güvenlik cihazı olarak çalışarak, ürünlerin çalınmasını engelleyen bir IOT cihazı ve mobil uygulamalardır.

Getsy: Getsy, Tinder modelinde çalışan bir moda keşif uygulaması. Karşınıza gelen ürünleri beğenmek için sağa, beğenmemek için sola kaydırıyorsunuz. Uygulama beğendiğiniz ürünleri sizin için saklıyor ve bu ürünler indirime girdiğinde size haber veriyor.

LeadTime App: LeadTime kullanıcılarına gelecekten belirledikleri günlere video gönderme olanağı tanıyan yerli sosyal ağ. Sosyal ağın arkasındaki LeadTeam, 100’ü aşkın üniversite öğrencisi ve genç profesyonelin katılımından oluşuyor.

Insprea: Insprea akıllı algoritması ile hangi fotoğrafların Instagram’da daha fazla beğenileceğini öngören bir uygulama. Uygulamanın arkasında çalışan yapay zeka, tercih yaparken fotoğrafın ortamından kişinin yüzündeki ifadeye kadar birçok değişkeni göz önünde bulunduruyor.

MD Research&Development: Halk arasında ışın tedavisi olarak da bilinen radyoterapi tedavilerinde yoğun olarak kullanılan lineer hızlandırıcı cihazlarının mekanik kontrollerinin tümünü yapabilen tek bir cihaz üretimi projesidir.

Mikro-P: Mikro-P, yazılım tecrübesi olmayanların bile kolayca programlayabileceği, üzerinde birçok sensor ve donanım bulunan bir koloni robot platformudur. Elektronik, yazılım öğrenmek proje geliştirmek ve araştırmalar için kullanılabilir.

Nowhere Studios: Nowhere Studios grafik ve oyun motoru teknolojileri üstünde çalışarak sinematik oyunlar için bir üretim hattı geliştirmek ve diğer stüdyolarla paylaşarak yayıncılık yapmak istiyor.

Smart Mimic: Smart Mimic nereye giderseniz gidin yanınızda taşıyabileceğiniz ve özel olarak oluşturduğunuz profiller doğrultusunda kullanabileceğiniz bir güvenlik platformu geliştirilmesini içeriyor.

Next Horizons: Askeri ve sivil sektörlerde yangın söndürme, şüpheli cisimlere müdahale, el yapımı patlayıcı tarama, seyir ve keşif gibi çözümlere özelleştirilebilir bir otonom/yarı-otonom robot platformu.

TARSUS Inc.: Endüstriyel koşullara dayanıklı, düşük güç tüketen, her türlü sensörün tak-çıkar mantığı ile entegre edilebildiği, batarya ya da normal güç ile çalışabilen bir endüstriyel IoT platformu TARS’ı üretmektedir.

Teleporter: Kullanıcıların konser, festival ve spor etkinliklerini oradaymış gibi deneyimleyebilmesini ve oradaki diğer insanlar ile iletişim kurabilmesini sağlayan sanal gerçeklik tabanlı canlı yayın sistemi.

WalkoVR: Sanal gerçeklikteki hareket deneyimini artırarak, doğal hareket edememeye bağlı temel problemlere çözüm getiren; kullanıcıya sonsuz bir alan sağlayarak, gerçekte yer değiştirmeksizin serbestçe hareket etmesine izin veren; dünya çapında milyonlarca kişinin oynadığı oyunların gerçekten koşarak, eğilerek, dönerek oynanmasını sağlayan bir kontrol arayüzü, hareket donanımıdır.

FORMulate: Parça başına üretimi 5 dakikanın altına indiren (seri üretime uygun), yeni nesil bir reçine formülasyonunu otomotiv malzeme pazarına sunmaktadır.

Metrobi: Bulut tabanlı altyapı ile yapay zeka ve veri bilimini kullanarak toplu ulaşım yöneticilerine ve yolcularına ihtiyaç duydukları araç ve bilgileri sağlamaktadır.

PROGIN Transafe: PROGIN Transafe, her araca sonradan monte edilebilen otomotiv radarı temelli bir önden çarpma/çarpışma ve takip mesafesi uyarı sistemidir.

Parkkolay: Parkkolay 1 dakikada otopark bulmanızı ve otopark rezervasyonu yapmanızı sağlayan bir mobil uygulamadır.

Nanografen: Yeni nesil otomotivler için grafen ile güçlendirilmiş hafif,dayanıklı ve maliyeti düşük kompozit iç trim parçaları üretmektedir.

bing-bang-yatirimlar-oduller

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.