Uber Türkiye'de nakit ödeme seçeneğini ekledi

Uber Türkiye'de nakit ödeme seçeneğini ekledi

Kredi kartıyla ödeme araç çağırma servislerini geleneksel taksilerden ayıran bir ayrıcalık gibi görünse de, girişimlerin önceliği pazarı büyütmek olacak, en azından bir süre daha. Kredi kartı kullanmayan potansiyel müşterileri de kapsama almak isteyen Uber, Türkiye'de uberXL ve Uber Taksi servislerine nakit ödeme seçeneğini ekledi.

Uber'in Türkiye'de devreye aldığı yeni özellik, uygulaması üzerinden araç çağırırken kredi kartı ya da nakit seçeneğini izleyebilmenizi sağlıyor. Kullanıcılar uberXL'de nakit ödemek için, aracı çağırmadan önce ödeme yöntemini "Nakit" olarak seçiyor; takside ise; "Taksi - Nakit" seçeneğini takip ediyor.

Yenilik, Türkiye'de son dönemde Uber'e rakip yerli uygulamaların çoğalmasına Uber tarafından verilen bir yanıt olarak da görülebilir. Zira, kredi kartı ödeme seçeneği, öncelikle Uber'in araç çağırma servisini ilk kez kullanacak olan müşteriler için bir bariyer oluşturabiliyor. Uber'in şehrin merkezi bölgeleri dışındaki kullanım oranını düşürürken, öğrenciler gibi yeniliğe açık kitleyi de servisine dahil edememesine sebep oluyor. Nakitle ödeme seçeneği, özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde, bu sorunları adresleyerek servisin daha yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlayabilir. Uber'in en yakın rakibi BiTaksi, Türkiye'de tersi bir strateji uygulayarak ilk etapta nakitle çalışmış, ikinci aşamada kredi kartıyla ödeme seçeneğini eklemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.