Google arama sonuçlarını sıralayacağı mobil endeksi tanıttı

Google arama sonuçlarını sıralayacağı mobil endeksi tanıttı

Google arama sonuçlarında öncelikli olarak kullanacağı mobil endeksi tanıttı. Bir yıldan uzun süredir paylaşılan yeni ve ayrı bir mobil endeks üzerinde çalıştığına dair haberleri resmen doğrulayan Google, endeksi arama sonuçlarında denemeye başladığını da açıkladı.

Mobil endeks Google'dan yapılan aramaların büyük çoğunluğunun artık mobil cihazlar üzerinden yapıldığı gerçeğinden yola çıkıyor. Ancak Google'ın sıralama sistemi, hala, web sayfalarının masaüstü versiyonlarını kullanıyor. Google algoritmaları, bu nedenle mobil içeriği yeterince iyi değerlendiremiyor, özellikle mobil sayfaların masaüstünden daha az içeriğe sahip olduğu durumlarda.

Google, beklendiği gibi endeksini mobil öncelikli hale getiriyor ancak arama sonuçlarında websiteleri ve uygulamalar için tek bir endeks kullanacağını not ediyor. Değişiklikle birlikte Google algoritmaları arama sonuçları sıralamasında bir sitenin mobil versiyonunu esas alacak.

Google'ın mobil endekse geçişine ise internet tam olarak henüz hazır değil. Kullanıcıların arama deneyiminde kesintiler yaşanmaması için Google, önümüzdeki birkaç ay daha testlere devam edecek. "Doğru zaman" geldiğinde, mobil endeks masaüstü endeksin yerini alacak. Sürece hazırlanmak isteyen websitesi yöneticileri daha detaylı bilgi için Google webmaster blogunu ziyaret edebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.