Facebook eSpor yayıncılığına göz kırpmaya devam ediyor

Facebook eSpor yayıncılığına göz kırpmaya devam ediyor

Facebook son dönemde oyunlar konusunda bir hayli hevesli biçimde çalışmalarını sürdürüyor. Facebook içerisinde oynanan oyunlar, sosyal ağın içinde ilk günden bu yana önemli bir rol oynarken, şirket son olarak Gameroom ile Steam'e rakip olmak için ilk adımı atmıştı.

Facebook'un eSpor sevdası da bugüne dek bilinen bir gerçek. eSpor konusunda bazı uzmanları işe alan Facebook, oyun yayıncılığı konusunda da ilgisini daha önce belli etmişti. Oyun müsabakalarının canlı yayın olarak Facebook üzerinden yayınlanması konusunda da çeşitli çalışmalar yapan Facebook, eSpor maçlarını Facebook üzerinden yayınlamak istiyor.

Bunun sebeplerinden birisi Facebook'un Twitch ve YouTube Gaming gibi oyun yayıncılığı konusunda uzmanlaşan girişimlerin iştah kabartan hacimleri, bir diğer yandan ise kendi canlı yayın uygulamalarının kullanımı olarak gösterilebilir. Twitch ile aralarında özel bir anlaşma olan Super Evil Megacorp ve Facebook'un görüşmeler sürdürdüğüne dair haberler yabancı basında yer almış, ancak firma sonrasında Facebook ile görüştükleri konusunda bir yalanlama açıklaması yapmıştı.

Hatırlayacağınız üzere Facebook, daha önce Blizzard ile bir anlaşmaya varmıştı. Anlaşma kapsamında Blizzard’ın oyunları Facebook Live üzerinden canlı olarak yayınlanabilecekti. Facebook oyun ve eSpor konusunda geç kalan adımlar atmış olsa da, yeni oyunlar ve yeni oyun yapımcılarıyla yapacağı anlaşmalarla birlikte oyun yayıncılığı konusunda önemli bir yer elde edebilir. Çünkü eSpor içerikleri sadece yayın platformlarında değil, sosyal medya üzerinden de yoğun ilgi çekiyor. Bakalım ileride CS: GO ya da League of Legends gibi son dönemde çok popüler olan oyunların canlı yayınlarını da Facebook Live üzerinden takip edebilecek miyiz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.