Apple, randevu ve uzaktan destek hizmeti sağlayan kişisel destek uygulamasını yayınladı

Apple, randevu ve uzaktan destek hizmeti sağlayan kişisel destek uygulamasını yayınladı

Apple, satış sonrası süreçte mağaza yoğunluğunu azaltacak önemli bir yeniliği bugün devreye aldı. Bugüne kadar Apple websitesinden erişilebilen Support sayfasını mobilde ayrı bir uygulama olarak yayınlayan Apple, kullanıcıların satış sonrası desteğe istedikleri an istedikleri yerden erişmelerini sağlıyor.

8 Kasım'da aralarında Türkçe'nin olduğu 12 dilde yayınlanan iOS için Apple Support uygulaması, mobilde olmasının avantajıyla, bugüne kadar sağlanan online destek hizmetine göre daha kişisel. Apple kimliğinizle giriş yaptığınız uygulamada, kayıtlı Apple cihazlarınızdan hangisiyle ilgili destek almak istediğinizi belirtiyor ve gerekli durumlarda bir Apple destek yetkilisiyle canlı chat üzerinden görüşmeye başlayabiliyorsunuz. Problemi tanımladığınızda, yetkili eğer mağazaya gitmeniz gerekiyorsa, sizi randevu adımına yöneltebiliyor.

Apple, Support sayfalarındaki ürün ve hizmetleriyle ilgili daha detaylı bilgileri de kullanıcılarına ulaştırıyor, mobil uygulaması üzerinden. Müşteri destek hizmetlerinin mobil öncelikli hale gelmesi chat bot platformlarıyla hızlanıyor. Apple'ın telefonla destek konusunda insan ve bot'ların birlikte çalıştığı bir sistem kullandığı biliniyor. Şirketin Support mobil uygulamasında da benzer bir yol izliyor olması kuvvetle muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.