Yerli girişim Sixfab, nesnelerin internetine yönelenleri Kickstarter'a bekliyor

Yerli girişim Sixfab, nesnelerin internetine yönelenleri Kickstarter'a bekliyor

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 10 teknoloji şirketinden biri olan Robotistan.com, kardeş şirketi Sixfab ile Kickstarter'da yeni bir kampanya başlattı ve nesnelerin internetine yönelen 'maker'ların desteğini bekliyor.

Robotistan'ın bu yıl başında duyurduğu Tinylab adlı Indigogo’da kampanyasını hatırlayanlar olacaktır. O kampanyada hedefinin 3 katından daha fazla destek toplayan şirket, bu kez yeni donanım seti "IoT Shield Family" ile 50 bin dolar barajını aşmak istiyor.

Nesnelerin internetine giriş için 5 farklı seçenek

Sixfab'ın destek bekleyen IoT ürün ailesi, tek devre kartlı bilgisayar (SBCs - Single Board Computers) trendinin bir temsilcisi. Sadece Raspberry Pi değil, diğer cihazlarla da uyumlu geliştirme yapılabilmesine izin veriyor. Sixfab, herhangi bir deneyime ihtiyacınız olmadan nesnelerin interneti dünyasına adım atabileceğinizi iddia ediyor ve bu iddiasını da sunduğu bilgisayar arayüzü birimi, basit uygulamalar ve açık kaynak kodlarıyla (Github Sixfab) destekliyor.

Arduino, Linux, MacOS, Windows ve Android tabanlı geliştirmelere izin veren donanım seti içinde 5 farklı devre kartı (3G, GPRS, GPS, 4G/LTE ve Xbee) bulunuyor.

Bu yazıyı yazdığım sırada Sixfab'ın Kickstarter kampanyasında 3,833 dolar toplanmıştı ve kampanyanın kapanmasına 38 gün vardı. Bakalım Robotistan yine başarılı olacak mı ve eğer ulaşabilirse hedefine kaç gün içinde ulaşacak.

Dilerseniz siz de Sixfab'a 5 dolardan başlayan tutarlarla destek olabilir ve destek miktarınıza göre kartlara ayrı ayrı sahip olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.