Apple'ın, akıllı telefon pazarındaki kârı, Samsung sayesinde yüzde 100'ü geçti

Apple'ın, akıllı telefon pazarındaki kârı, Samsung sayesinde yüzde 100'ü geçti

Akıllı telefon pazarında sayısal üstünlük Apple'da olmasa da, şirket karlılık açısından en yakın rakiplerinin açık ara önünde. Ve görünüşe göre bu fark, Samsung'un Galaxy Note 7 skandalıyla birlikte daha da açıldı.

New York merkezli BMO Capital Markets'ın ünlü analisti Tim Long'un akıllı telefon endüstrisindeki operasyonel karları incelediği raporuna göre Apple, 2016 mali üçüncü çeyrekte endüstrideki tüm karın yüzde 103,6'sını tek başına aldı. Apple'ın karının yüzde 100'ün üstüne nasıl çıktığını merak ediyorsanız, cevap Samsung'da. Zira analiste göre, diğer üreticilerin bu çeyrekte karının düşmesiyle birlikte Apple'ın karı, endüstrinin toplam karını geçti. Apple'ın bir önceki yılın aynı döneminde endüstri karının yüzde 90'ını aldığını söylüyor Long. Yani Samsung'un kaybı Apple'ın karını yüzde 15 oranında arttırmasını sağladı.

Analiste göre Samsung, mali üçüncü çeyrekte akıllı telefon pazarından karın yüzde 0.9'unu alabildi. Samsung ile birlikte para kaybeden diğer üreticiler LG ve HTC olarak kayıtlara geçti. Buna karşın sayısal üstünlüğü hala elinde tutan Samsung'un akıllı telefon pazarındaki payı, üçüncü çeyrek itibariyle, adet bazında yüzde 21,7. Onu yüzde 13,2 ile Apple ve yüzde 9,7 ile Huawei izliyor. BMO'ya göre, üçüncü çeyrekte sevkiyatı yapılan toplam akıllı telefon sayısı ise yıllık bazda yüzde 2,1 büyüyerek 346 milyona ulaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.