ACT VC, 5G WiFi SaaS çözümü AMBEENT Wireless'a 900 bin euro yatırım yaptı

ACT VC, 5G WiFi SaaS çözümü AMBEENT Wireless'a  900 bin euro yatırım yaptı

Teknoloji ticarileştirme odaklı bir risk sermayesi fonu olan ACT Venture Partners, yeni nesil 5G kablosuz haberleşme teknolojileri geliştiren AMBEENT Wireless’a yaptı.

AMBEENT, bulut tabanlı bir 5G WiFi teknolojisi geliştiren bir girişim. Hızla gelişmekte olan milyar dolarlık 5G operatör pazarını hedefliyor ve geliştirdiği teknolojiyi bir yazılım hizmeti (SaaS) olarak sunuyor. Aldığımız bilgilere göre ACT Venture Partners, AMBEENT'a 900 bin euro yatırım yapmış ve AMBEENT’in 10 milyar dolar büyüklüğünde bir pazarı hedeflediğini bizimle paylaşıyor.

AMBEENT hangi pazarı hedefliyor?

AMBEENT, kablosuz ağ (wifi) teknolojisinin önümüzdeki dönemde operatörler tarafından çok daha geniş bir şekilde kullanılacağından hareketle yola çıkan bir girişim. Aldığımız rakamlara göre yalnızca 2016 yılında dünya genelinde 16 Milyon kablosuz ağ (wifi) erişim noktası kurulmuş. Aynı dönemde kurulan 4G Small Cell baz istasyonu sayısı ise sadece 500 bin adet.

AMBEENT aldığı yatırımla bu teknolojiler üzerine güçlü bir patent portföyü ve pilot saha uygulamaları oluşturmayı hedefliyor. Bu sayede bu teknoloji ile kısa bir zaman diliminde ABD, Asya ve Avrupa’daki küresel büyük telekom operatörü şirketlerine hizmet sağlayabilmeyi hedefliyor.

Bağlantı verimliliğini artıracak

Bu dikeydeki önemli bir nokta da lisanssız frenkans uygulamaları. Çok sayıda kablosuz ağ noktası kurulmasına rağmen WiFi erişimi dünya genelinde yıllardır lisanssız frekanslarda uygulanıyor ve abone başına 3 cihaz bağlantı ortalaması düşüyor. AMBEENT de bulut tabanlı bir 5G WiFi çözümü ile kapasite ve kullanım verimliliğini artırmak ve birbirinden kopuk adalar şeklinde çalışan erişim noktalarını konsolide etmeyi amaçlıyor. Bunu da yazılım tabanlı şebeke (SDN) ve şebeke fonksiyon sanallaştırma (NFV) çerçeveleri üzerine konumlandırıyor.

AMBEENT'in hem teknolojik açıdan hem de pazar büyüklüğü açısından ACT Venture Partners'a uygun bir girişim olduğunu söyleyebiliriz. ACT, daha önce de ARDIC, Segmentify ve BioCap SoL girişimlerine yatırım yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.