Verizon, abonelik tabanlı video sitesi Vessel'i satın aldı ve kapatıyor

Verizon, abonelik tabanlı video sitesi Vessel'i satın aldı ve kapatıyor

Yahoo'yu satın alan Verizon, içeriğe yatırım yapmaya devam ediyor. Bu kez abonelik tabanlı video platformu Vessel.com'u satın aldı.

Hulu'nun eski CEO'su Jason Kilar ve eski CTO'su Richard Tom tarafından kurulan Vessel, profesyonel yayıncıların videolarını yayınladığı bir platform. Aboneler aylık 3 dolar ($2.99) gibi bir aylık ücretle farklı kategorilerden özel videoları reklamsız şekilde izleyebiliyor.

Satın almanın değerlemesi hakkında bilgi verilmiyor fakat tecrübeli kuruculara sahip Vessel, şimdiye dek 130 milyon dolar yatırım almayı başarmış bir girişimdi. Sadece 18 aylık bir girişim olan Vessel, Benchmark, Greylock, Bezos Expeditions ve Institutional Venture Partners gibi bilindik yatırımcıları arkasına almıştı.

vessel-video-abonelik

Satın alma sonrasında kuruculardan Richard Tom'un ürünü üstlenen ve geliştiren isim olacağı paylaşılırken Vessel'in 31 Ekim'de kapatılacağına da yer veriliyor. Vessel yıllık abonelerin ücretlerini de Ekim ayından sonra geri ödeyecek.

AOL gibi büyük bir medya gücüne sahip olan Verizon, son olarak Yahoo'yu satın almış ve elini güçlendirmişti. Ancak video tarafında Go90 gibi başarısız bir adım atmıştı ve görünen o ki bu işi de satın almayla çözmeyi mantıklı bulmuş. Bakalım Vessel'in kapanması bu alanda yeni girişimlerin öne çıkmasını sağlayacak mı yoksa bu iş de Youtube'un elinde mi kalacak...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.