Admost yeni ürünü AMR ile mobil uygulamaların reklam gelirlerini yükseltiyor

Admost yeni ürünü AMR ile mobil uygulamaların reklam gelirlerini yükseltiyor

Medya dünyasında yıllardan beri kullanılan reklam yönetim platformlarından Admost, mobil dünyaya farklı bir şekilde adım atmaya hazırlanıyor. Geliştiricilerin mobil uygulamalardaki reklam gelirlerini artırmak için yola çıkan Admost'un yeni ürünü AMR (Admost Mediation Router) ile 20'den fazla reklam ağına bağlanarak bu ağlar içerisinde en yüksek fiyatlı reklamı kullanıcıya gösterebiliyorsunuz.

Reklam tipi, reklam ağı ve ülkesine göre yüksek eCPM'li reklamları öne çıkartan AMR, uygulamadaki reklam alanlarınızı bu yüksek değerli reklamlarla dolduruyor. Mobil uygulamaların reklam gelirlerini yüzde 50 ile yüzde 300 arasında yükselttiğini iddia eden sistem ilk ay ücretsiz, sonrasındaysa yüzde 5 ila yüzde 10 arası komisyonla kullanılıyor.

Erdem Yurdanur
Erdem Yurdanur

Maçkolik'in kurucusu Erdem Yurdanur'un bir başka girişimi olan Admost'ta AMR'in geliştirilmesi için iki yıl harcanmış. Piyasada AMR gibi birçok arabulucu reklam çözümü olduğunu aktaran Yurdanur, bu sistemlerinin çoğunun büyük reklam ağlarına ait olduğunu vurguluyor. Reklam ağlarının ilk hedeflerinin kendi reklamlarını servis etmek olduğunu paylaşan Yurdanur burada bir çıkar çatışması olduğunu, bu yüzden AMR'yi sadece mobil geliştiricilere hizmet eder şekilde kurguladıklarını söylüyor.

Geliştiricilerin kolayca entegre edebilecekleri AMR SDK ile 20 reklam ağına bağlanmak mümkünken, ödemeler de geliştiricilere reklam ağı üzerinden geliyor. AMR kendi komisyonunu ise ayrıca faturalandırıyor.

online-kafa-tou

AMR ile ilgili görüşlerini paylaşan Perform Grup Türkiye ve Doğu Avrupa Yönetici Direktörü Emre Uğurlu uygulama reklamlarından gelirlerini yüzde 250 arttırdığını paylaştı. İzmo'nun geliştirdiği Online Kafa Topu ile kurdukları ortaklığı daha önce sizlerle paylaştığımız Masomo CEO'su Oliver Slipper AMR'i kullanan bir diğer yayıncı. Pek çok farklı oyunu olan Masomo da AMR ile Online Kafa Topu'ndaki reklam gelirlerini yüzde 300 artırmayı başarmış.

Siz de Admost.com üzerinden Webrazzi promosyon koduyla kaydolarak AMR'i kullanmaya başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.