WhatsApp görüntülü arama özelliğini yakında devreye alabilir

WhatsApp görüntülü arama özelliğini yakında devreye alabilir

2015 yılı sonunda ve geçtiğimiz Mayıs ayında paylaştığımız WhatsApp için video (görüntülü) arama özelliği artık biraz daha yakın. WhatsApp, bu yeni özelliği Android test uygulamasında yaygınlaştırmaya başladı.

WhatsApp'ın diğer mesajlaşma uygulamalarına göre biraz geriden geldiği malum. Metin odaklı iletişimi esas alan uygulama sesli arama özelliğini 2015 yılının ilk yarısında devreye almıştı. Geçtiğimiz günlerde kamerasına Snapchat benzeri yenilikler ekleyen uygulama, görüntülü görüşme özelliğini de devreye almaya hazırlanıyor.

Android Police sitesinin paylaştığı bilgilere göre WhatsApp'ta görüntülü görüşme özelliği halen genele açılmış değil. Sadece test uygulamasını kullanan kişiler bu özelliği deneyimleyebiliyor ki bir kaç sürümde bu özelliğin aktif olduğu bilgisi de paylaşılıyor.

Arama düğmesine dokunulduğunda WhatsApp, direkt sesli arama yapmak yerine sesli ve video arama seçeneklerini sunuyor. Video ikonuna dokunduğunuzda da görüntülü görüşme başlatılıyor.

whatsapp-video-arama

WhatsApp'ın bu özelliğe kavuşacağına kimsenin şüphesi yok. Görünüşe göre WhatsApp bu özelliğin kullanımını artırıyor ve daha geniş çaplı bir test yapıyor. Bu da yeni özelliğin yakın zamanda tüm WhatsApp kullanıcılarına açılabileceği anlamına geliyor.

Şu anda WhatsApp test uygulamasını kullanan ama görüntülü görüşmede hata alan kullanıcıların uygulama verilerini temizledikten sonra tekrar denemesi öneriliyor. Dilerseniz WhatsApp’ın yeni özelliklerinden yararlanmak Android tarafındaki test programına kayıt olabilir veya bu özelliğin tüm kullanıcılara açılacağı günü bekleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.