LeadTime Android uygulamasıyla da geleceğe video gönderecek

LeadTime Android uygulamasıyla da geleceğe video gönderecek

Yılın başlarında tanıttığımız 'geleceğe video gönderme' uygulaması LeadTime, iOS uygulamasından sonra yenilenen arayüzüyle Android uygulamasını yayınladı.

Kısaca hatırlatacak olursam LeadTime, takviminize randevu ekler gibi video kaydı ekleyebildiğiniz bir uygulama. İleri tarihe gönderdiğiniz videolar sadece belirttiğiniz gün ve saatte izlenebiliyor. Dilerseniz belli bir kişiye veya tüm takipçilerinize 60 saniyeyi aşmayan videolar gönderebiliyorsunuz. Anı yaşamak isteyenlerse video kayıtlarını çeker çekmez yayınlayabiliyor.

İTÜ Çekirdek bünyesindeki beş kişilik ekip tarafından geliştirilen LeadTime'da şu anda 5 binden fazla video bulunuyor. Bu videoların yaklaşık bin tanesi ise geleceğe gönderilmiş durumda. Yani halen yayınlanmayı bekliyor.

lead-time-indir

LeadTime kurucularından aldığım bilgiye göre üyeler anlık video paylaşımını seviyor ve paylaşılan videoların yüzde 20'si geleceğe gönderiliyor. iOS tarafında 25 bin kez indirilen LeadTime, Android tarafında daha hızlı bir büyüme bekliyor.

LeadTeam: Üniversiteli marka elçileri

Aldığım bilgiler göre LeadTime'ın ileri yaşlarda kullanıcıları da var ancak LeadTime ekibi özellikle 15-25 yaş kitleyi hedefliyor. Zira bu kitlenin mobil uygulamalara çokça vakit ayırdığı malum. Tıpkı Scorp gibi üniversite öğrencileri arasında popüler olmak isteyen LeadTime, üniversitelerdeki marka elçilerinden destek alıyor. LeadTeam olarak adlandırdığı bu ekibe katılacak girişimciliğe meraklı öğrencilere de kapılarını açık tutuyor.

Mobil videonun yükselişi

İnsanoğlunun geleceğe mesaj gönderme isteği aslında mektupla başlayıp e-postayla devam eden uzun bir geçmişe sahip. Hatta Capsolo gibi vasiyet odaklı sıradışı denemeler de gördük. Fakat bu girişimler kalıcı olmadı. LeadTime ise video gibi etkileşim oranı yüksek bir içerikle ve tamamen mobil kanalda bu işe girerek ayakta kalma şansını artırıyor. Dolayısıyla 'Geleceği Çek' sloganını kullanan LeadTime'ın mobil videonun yükselişinden pay alacağını söylemek sanırım yanlış olmaz.

Maç tahmini yapmaktan özel günlere özel mesaj göndermeye kadar farklı şekillerde kullanabileceğiniz LeadTime'ı App Store'dan veya Google Play'den indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.