Otomasyonda yeni dönem: Robotlar haftada 100 bin Raspberry Pi üretiyor

Otomasyonda yeni dönem: Robotlar haftada 100 bin Raspberry Pi üretiyor

Raspberry Pi'ı duymayan Webrazzi okuyucusu yoktur sanırım. Yola çıkış amacı çocuklara bilgisayar programlamasının temelini öğretmek olan Raspberry Pi, artık teknoloji meraklıları ve uygulamaları için ucuz bilgisayar gücü isteyen herkese hitap ediyor.

Üretim süreçleri göz önünde bulundurulduğunda Raspberry Pi robot otomasyon sistemlerinde de bir simge haline gelmiş durumda. Geliştirme süreçlerinin büyük bir bölümü otomatize eden girişim bazı modelleri tamamen otomatik ürettiriyor. Aşağıdaki videoya göz atınız.

Wired'a üretim sürecini açıklayan kurucu Eben Upton "üretim bandına giren her Pi ürünü kartın tek bir tarafı robotlar tarafından işlenebildiği için şimdilik her bir kartın bir kere robot bandından geçmesi gerekiyor. Bu nedenle insan eli değmesi gereken Wi-Fi özellikli ürünler tamamen otomatik bir süreçle üretilemiyor fakat Pi Zero tamamen robot üretimi. Ama basitçe söyleyebilirim ki bu süreçleri insan gücüyle yapamazsınız" diyor.

İlk üretilen Raspberry Pi'ler de Çin üretimi fakat 2012 yılında üretim merkezi Asya'dan Birleşik Krallık'a taşınmış ve robot sistemler daha fazla kullanılmaya başlanarak maliyetler düşürülmüş. Tam da bu nedenle Raspberry Pi robot sistemlerde ve otomasyonda bir simge durumuna gelmiş.

Üretim süreçleri robotlara teslim edildikçe hem maliyetler düşüyor hem de üretim süreçleri hızlanıyor. Bu da ekonomiyi, toplumu ve çok daha fazla değişkeni önemli ölçüde etkiliyor, etkilemeye de devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.