Facebook Ülke Müdürü Derya Özkaya Matraş: Türkiye'de performans pazarlaması üç haneli büyüyor [Webrazzi Summit 2016]

Facebook Ülke Müdürü Derya Özkaya Matraş: Türkiye'de performans pazarlaması üç haneli büyüyor [Webrazzi Summit 2016]

Webrazzi Summit 2016'ya konuşmacı olarak katılan Facebook Türkiye Ülke Müdürü Derya Özkaya Matraş, Facebook'un Türkiye'de artan varlığına ve Facebook'un küresel startejilerine dair önemli notlar paylaştı. Facebook'un Türkiye'de ikinci çeyrek sonuçlarına göre, 43 milyon kullanıcısı olduğunu hatırlatan Matraş, penetrasyonlarının yüzde 97'ye ulaştığını söyledi.

Bu verilere göre Facebook'un Türkiye'de 30 milyon aktif kullanıcısı var ve bunların her biri platforma günde 15 kez giriş yapıyor. Facebook kullanıcıları Türkiye'de internet kullanıcılarının yüzde 97'sini oluşturuyor yani oldukça yüksek bir penetrasyona sahip. Bununla birlikte Mataş, gerek WhatsApp gerek Instagram düşünüldüğünde tüm Facebook ailesi için Türkiye'nin çok önemli bir pazar olduğunu söyledi.

Markaların Türkiye'de Facebook reklam yatırımlarını da açıklayan Matraş, üç sene öncesine kadar Facebook üzerinden pazarlamanın sosyal medya pazarlamasından ibaret olduğunu hatırlattı. Bugünse, Facebook, klasik pazarlama hunisinin bütün adımlarında çok güçlü.. Örneğin hızlı tüketim şirketleri, başta, huninin marka bilinirliğine ağırlık verirken, artık performansa odaklanıyorlar çünkü e-ticaret sorunları var. Bankalar gibi sektörler için performans ve marka bilinirliği yatırımları yarı yarıya.  E-ticaret ve teknoloji şirketleri ve KOBİ'lerse performans odaklı. Avrupa'nın tersine Türkiye'de bu alanda üç haneli büyüme olduğunu söyleyen Matraş, performans pazarlamaya ciddi bir odakları olduğunu söyledi. Son dönemde satışa yönlendirme ve satış konularında platformunda ciddi iyileştirmelere giden Facebook'un Türkiye'deki odağı da ürünleri raflarda hareket ettirmek. Gelecekse video reklamlarda. Matraş, bu alanı çözümlemeye çalıştıklarını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.