Bloomberg: Apple otomobil üretmek yerine otonom araç teknolojisine odaklanıyor

Bloomberg: Apple otomobil üretmek yerine otonom araç teknolojisine odaklanıyor

Apple'ın bir şekilde geleceğin otomobillerine dokunacağı kesin fakat bunun tam olarak nasıl olacağı tartışılmaya devam ediyor. Bloomberg'in paylaştığı yeni bilgiler Apple'ın fiziki olarak herhangi bir araç üretmeyeceğini ancak otonom sürüş teknolojisi geliştireceğini vurguluyor.

Bildiğiniz gibi Apple'ın beklenen aracı Apple Car olarak veya Project Titan adıyla anılıyor. Apple'ın bu alanda bir çok mühendisi işe alması bir yana, Berlin'de gizli bir laboratuarda geliştirme yaptığı yönünde bir haber de paylaşmıştık. Temmuz ayında Apple'ın elektrikli otomobil üretmek yerine işin yazılım tarafına odaklandığı söylenmişti ancak geçtimiz ay McLaren'i satın alabileceği yönünde yeni dedikodular gündeme geldi.

Donanım-yazılım prensibinde istisna

Apple'ın araç üretmeyi hedeflediği olduğunu ama yıl sonuna kadar iyi bir prototip/demo çıkmaması durumunda bu fikirden vazgeçeceğini söyleniyor. Otomobil üretmek Apple için bir beden büyük mü bilinmez ancak şirketin yazılım ve donanım birlikteliğinin gayet başarılı olduğu malum. Dolayısıyla Apple'ın otomobilin donanımını tasarlamak istemesi sürpriz değil. Elektrikli otonom aracını teorik olarak 2020'de satışa çıkarması beklenen Apple, görünüşe göre bu hedeften vazgeçmiş.

Yüzlerce mühendisi yeniden atadığı veya şirketten ayrılmak konusunda serbest bıraktığı söylenen Apple, Bloomberg'e göre elektrikli araç üretmeyecek. Otomobil üretmek yerine otomobil üreticileriyle anlaşma kararı aldığı söylenen Apple'ın ileri bir tarihte yeniden 'üretim moduna geçmesi' de elbette ihtimal dahilinde.

Apple Car projesi Temmuz ayından bu yana Bob Mansfield tarafından yönetiliyor. Mansfield, Apple'ın deneyimli çalışanlarından biri ve stratejilerinin en azından Apple'a uyum sağlayacağı düşünülebilir. Diğer yandan Apple'ın yeni teknolojik sıçrama noktasında şimdiki pozisyonunu korumasının zor olduğunu söylemek de gerek. En azından Elon Musk hayatta olduğu sürece...

Görsel Kaynak: Pexels

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.