Apple Car, Berlin'deki gizli bir laboratuarda geliştiriliyor olabilir

Apple Car, Berlin'deki gizli bir laboratuarda geliştiriliyor olabilir

Apple'ın uzun yıllar sonra ses getirmesi beklenen yeni ürünü Apple Car, Avrupa'nın göbeğinde geliştiriliyor olabilir. Alman haber sitesi Frankfurter Allgemeine'nin haberine göre Apple, Berlin'deki bir laboratuarda Apple Car üzerinde çalışıyor.

Söz konusu habere göre Titan kod adlı Apple Car veya iCar için 15-20 kişilik bir ekip çalışıyor. Frankfurter Allgemeine, bu özel ekipte mühendislik, yazılım, donanım ve satış gibi farklı disiplinlerden uzmanların yer aldığını bildiriyor.

Diğer yandan Apple Car'ın üretiminin Viyana'da (Avusturya) Magna adlı deneyimli bir üretici tarafından yapılabileceği de gelen haberler arasında. Bir üretim ve otomotiv tedarik şirketi olan Magna'nın dünya çapında 139 bin çalışanı bulunuyor ve Apple'ın ihtiyaçlarına karşılık verebilecek bir şirket gibi duruyor.

Apple'ın gerçekten nasıl otomobil üretip üretmeyeceğini bilemiyoruz ve taraflardan herhangi bir açıklama yapılmış değil. Apple, her zamanki gibi 'söylentiler ve tahminler üzerine bir açıklama yapmayacağını' söylüyor. Ancak şimdiye kadar çıkan dedikoduların hiç de gö ardı edilecek kadar az değil.

Daha önce The Financial Times, The Wall Street Journal gibi önemli kaynakların paylaştığı bilgilere göre Apple, Ford ve Mercedes Benz gibi otomotiv devlerinden onlarca ismi bünyesine kattı. Özellikle Mercedes Benz'in AR-GE şefi Johann Jungwirth Eylül 2014'ten bu yana Apple'da çalışıyor. Apple CEO'su Tim Cook ise 2014'te BMW'nin Almanya merkez ofisini ziyaret ederek  i3 elektrikli otomobilin üretimi hakkında bilgi almıştı.

Bir rivayete göre Apple'ın otomobili 2019'da sevkedilmeye başlanacak. Bir başka bilgiye göre ise 2021'de 75 bin dolar fiyatla satışa çıkabilir. Neticede bir 2-3 yıl içinde pazarda bir fırtına kopup kopmayacağı konusunda daha net bilgilere sahip olabileceğimizi söyleyebiliriz.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.