Apple'ın elektrikli otomobili 75 bin dolar fiyatla 2021'de satışa çıkabilir

Apple'ın elektrikli otomobili 75 bin dolar fiyatla 2021'de satışa çıkabilir

Elon Musk'ın ''herkesin bildiği açık bir sır'' olarak nitelendirdiği Apple'ın elektrikli otomobil projesine dair yeni bir analiz Piper Jafray'de Apple analisti olarak çalışan Gene Munster tarafından yapıldı.

Gene Munster Apple'ın elektrikli (sürücüsüz de olabilir) otomobilini gelecek 5 yıl içinde satışa çıkarmasının çok yüksek bir ihtimal olduğunu, fiyatının ise 75 bin dolardan başlamasını beklediğini belirtmiş. Apple'ın yüksek seviyeli ürünler geliştirdiğinin altını çizen Munster bunun için de şirketin elektrikli otomobilinin yüksek kalitede olmasının beklendiğini ve fiyatının bu yüzden 75 bin dolar seviyesinde olmasını beklediğini belirtmiş.

Yine Gene Munster'ın yaptığı analizde şirketin otomobile ait ilk resmi görüntüleri 2019-2020 yıllarında paylaşmasını beklediğini böylece otomobili piyasaya çıkarmadan önce müşterilerin ve medyanın ilgisini üzerinde toplayacağını ardından 2021 yılında satışa çıkarmasını beklediğini aktarmış. ''Project Titan'' olarak da adlandırılan Apple'ın elektrikli otomobil projesi üzerine şirket bugüne kadar herhangi bir doğrulama ya da yalanlama yapmadı. Munster'a göre ise şirket otomobili ''Apple Car'' ismiyle piyasaya sunacak.

Görsel Kaynak: withGod / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.