Elon Musk: Apple elektrikli otomobil geliştiriyor, bu herkesin bildiği bir sır

Elon Musk: Apple elektrikli otomobil geliştiriyor, bu herkesin bildiği bir sır

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, BBC'ye kendi tasarım ofisinde verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Bunların en dikkat çekici olanı ise Apple'ın bugüne kadar doğrulamadığı ancak herkesin konuştuğu elektrikli otomobili ve rekabet üzerine oldu.

Röportajda ''Sizce Apple elektrikli otomobil geliştiriyor mu?'' sorusuna ''Bazı şeyleri saklamak zordur, hele ki bu alanda çalışan binlerce mühendisi işe aldıysanız'' olarak cevap veren Musk buna ek olarak Apple'ın elektrikli otomobil üzerinde çalıştığını düşündüğünü belirterek bunu da ''açık bir sır'' olarak betimlemiş. Ancak Elon Musk Apple'ın söz konusu elektrikli otomobilini Tesla için bir tehdit olarak algılamadığını aksine bunun pazarı büyüteceğine ve elektrikli otomobil müşterisini arttıracağını düşünüyor.

Tesla'nın kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen elektrikli otomobil firması olmasının ana hedefleri olduğunu söyleyen Musk, 2017 sonunda üretime geçirmeye planladıkları Tesla Model 3'ün fiyatının diğer modellere göre çok düşük olacağını ve bu şekilde çok daha fazla müşteriye ulaşarak şirketi kârlı bir hale getirmeyi planladıklarını da aktarmış.

Sürücüsüz otomobiller konusunda da açıklama yapan Musk, birkaç yıl sonra yollarda sürücüsüz otomobiller göreceğimizi ve insanların otomobil satın alırken sürücüsüz otomobilleri tercih ederek yalnızca istedikleri zaman hobi olarak otomobil kullanacaklarını belirtmiş.  Gelecekte tüm otomobillerin elektrikli ve sürücüsüz olmasının standart bir şey olacağının altını çizen Musk, insanların çok gerekli olmadıkça otomobil sürmeyeceğini tekrarlamış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.