ING Bank, 2 milyar dolar yatırımla 7 bin çalışanın işini otomatize edecek

ING Bank, 2 milyar dolar yatırımla 7 bin çalışanın işini otomatize edecek

ING Bank, robot-insan iş birliği odaklı 5 yıllık planını açıkladı. ING'nin "bankacılık lisanlı bir teknoloji şirketi" tanımına uygun olarak, 2021'e kadar hayata geçireceği ‘Accelerating Think Forward’ stratejisi, bankanın dijital dönüşümünü olabildiğince hızlandırmayı amaçlıyor.

ING Bank tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre banka, dijital dönüşüm sürecini, insanlara bağımlı işlerin otomatize edilmesi, banka şubeleri sayısının azaltılması yerine çok kanallı bankacılığın kullanılması ve yeni bir bankacılık altyapısına geçilmesi olmak üzere üç temel eylem planı etrafında gerçekleştirecek. Banka, öncelikle, çoğunluğu Hollanda ve Belçika'da görev yapanlar olmak üzere, 5 bin 800 çalışanının işini otomatize edecek. İkinci aşamada ise bin 200 pozisyon dönüşümden etkilenecek ve süreç sonunda yaklaşık 7 bin kişinin işine son verilecek. Banka, bu süreçte risk yönetimi, finans, İnsan Kaynakları ve Bilgi Teknolojileri birimlerine ait görevleri merkezileştirecek, tüm ING altyapısı, veri ve diğer süreçlerini tek bir dijital bankacılık platformuna taşıyacak. Belçika'da bugün bin 200 olan banka şubesi sayısı 650'ye düşecek. ING Bank, bu dönüşümle birlikte yıllık yaklaşık 1 milyar dolar tasarruf etmeyi planlıyor.

ING Bank'ın dijital dönüşüm süreci için ayırdığı bütçe ise yaklaşık 2 milyar dolar. Bankanın farklı ülkelerde farklı şube, ürün ve sistemlerle deneyip, yaygınlaştıracağı dönüşüm sürecinin önümüzdeki 5 yılda tamamlanması planlanıyor. ING Bank'ın planı, ilk etapta tepkiyle karşılansa da, robotların insanların işlerini elinden aldığı gelecek için çok da fazla beklemeyeceğimizi doğruluyor. Morgan Stanley‘in geçtiğimiz Ağustos'ta yayınladığı ‘İstihdamın Geleceği’ başlıklı raporda, gelecekte kredi temsilcilerinin işlerini robotlara kaptırma olasılığının yüzde 98 olduğu belirtiliyordu. Hukuk destek için bu oran yüzde 94, perakende satış için yüzde 92, kişisel mali danışmanlar içinse yüzde 58.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.