Dijital tasarım stüdyosu Sherpa, küresel açılım için 3 milyon TL değerlemeyle yatırım aldı

Dijital tasarım stüdyosu Sherpa, küresel açılım için 3 milyon TL değerlemeyle yatırım aldı

2013 yılında kurulan ve son yıllarda gerçekleştirdiği başarılı işlerle adını duyuran SHERPA'nın da çatısı altında bulunduğu DAM Bilgi TeknolojileriMert Can Çullas'dan 3 milyon TL  değerleme ile melek yatırım aldı.

Yüzde 25 hisse karşılığında ve 3 milyon TL değerlemeyle gerçekleştiğini öğrendiğimiz bu yatırımın; şirketin Avrupa ülkelerinde gerçekleştirmeyi planladığı operasyonların başlatılması ve yeni girişimlerin hayata geçirilmesinde kullanılacağını söyleyebiliriz.

DAM Bilgi Teknolojileri, şu an için bünyesinde 4 şirket/girişim bulunduruyor. Bunlar SHERPA, DAM Growth Hackers, Dijital Stüdyo ve Ciz.io.

Bu isimler arasında en çok bilineni olan ve kullanıcı deneyimi tasarımları yapan SHERPA, bugüne kadar Samsung, Arçelik, Beko, Grundig, Unilever, Avea, Temsa, Radore, Joy Game, n11.com, Zingat ve Hepsiburada gibi şirketlerle çalışmış.

sherpa-gorsel

Ülkemizde Frosmo ve Optimizely'nin UX alanındaki ilk çözüm ortağı olan SHERPA, küresel pazar atılımına 2016 yılının son yarısında e-ticaret ve içerik sağlayıcıları ile çalışarak başlamış. Bu isimler haricinde Segmentify ile de çözüm ortaklığı yapan SHERPA, yatırım sonrası yurtdışı açılımını kuvvetlendirerek sürdürmek istiyormuş.

Diğer yandan Dam Growth Hackers ise isminden de tahmin edebileceğiniz gibi şirketlere 'growth hacking' danışmanlığı veriyor. Dijital Stüdyo'yu da farklı meslek dallarındaki profesyonellere, iş hayatlarına dair ileri düzey workshop'lar düzenleyen bir şirket olarak tarif edebiliriz.

Ve son olarak siz Webrazzi okuyucularının yakından tanıdığını tahmin ettiğimiz Ciz.io; kullanımı en kolay girişimcilik araç setlerini sunmaya çalışan bir platform olarak girişimcilik ekosisteminde konumlanıyor. Son aldığımız bilgiye göre Ciz.io'nun kullanıcı (pekala girişimci de denilebilir) sayısının 10 bine yaklaştığını da ekleyelim.

Hizmet sektöründe yer alan ve özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği projelerle adından söz ettiren SHERPA başta olmak üzere DAM Bilgi Teknolojileri'ne dair gelişmeleri takip edip sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.