Hiperdöngü trenleri geliştiren Hyperloop One'a Dubai dopingi

Hiperdöngü trenleri geliştiren Hyperloop One'a Dubai dopingi

Hiperdöngü (hyperloop) adı verilen yüksek hızlı ulaşım teknolojisinin ilk uygulayıcılarından biri olmak isteyen Hyperloop One, DP World Group of Dubai liderliğinde 50 milyon dolarlık stratejik yatırım aldı. Yeni yatırım hisse senedine dönüştürülebilir borç (convertible note) şeklinde Seri C yatırım turunun bir parçası olarak imzalandı.

Haziran ayında taşıyıcı tüplerinin iç tasarımını tanıtan Hyperloop One, şimdiye kadar 110 milyon dolar yatırım almıştı. Mayıs ayında 80 milyon dolar yatırım alan girişimin 2017'de kapatılması planlanan C serisi yatırım turuyla bu rakamı daha da yukarılara çekeceği malum.

DP World Group'un Hyperloop One'a yatırım yapmasının ardında elbette haklı sebepler var. DP World Group, dünyanın en büyük 3. liman işletmecisi olarak biliniyor. Hyperloop One, Dubai Future Accelerators ile imzaladığı anlaşmayla bölgenin ilk hiperdöngü kargo taşımacılığını başlatmayı planlıyor.

Diğer yandan hiperdöngü teknolojisinin kargo taşımacılığında kullanılacak olması ilk kez gündeme gelmiyor. Hyperloop One çeşitli lojistik şirketleriyle iş ortaklığı yapıyor ve şu anki tabloda Rusya, Finlandiya, İsveç, İsviçre ile Los Angeles ve Long Beach, California limanları hiperdöngüyü kullanmayı bekliyor.

Bu yatırım turuna ALTEL Ventures'ın katıldığını da eklemeden geçmeyelim.

Yönetim kurulunda yeni isimler ve yeni CFO

2017'nin ilk çeyreğinde ilk hiperdöngü tren testini yapmayı planlayan Hyperloop One, bu son yatırımla DP World Group Başkanı ve CEO'su Sultan Ahmed Bin Sulayem ile Rus liman taşımacılığı şirketi Summa Group'un Başkanı Ziyavudin Magomedov'u da yönetim kuruluna eklemiş. Uber'in eski CFO'su Brent Callinicos ise şirketin yeni CFO'su olarak atanmış.

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk da bildiğiniz gibi hiperdöngü teknolojisi üzerine çalışıyor ama şu sıralarda Tesla-Solarcity birleşmesiyle oldukça meşgul olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.