Tesla 28 Ekim etkinliğinden önce sürpriz bir ürün tanıtacak

Tesla 28 Ekim etkinliğinden önce sürpriz bir ürün tanıtacak

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 17 Ekim yeni bir ürün tanıtmaya hazırlanıyor. Beklenmedik bir zamanda gelen bu tanıtım etkinliği yine çoğu kişinin tahmin etmediği bir ürünü ortaya çıkaracak.

Söz konusu etkinliğin duyurusunu Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Twitter'dan yaptı ve tanıtılacak ürünün çoğu kişi tarafından beklenmeyen bir şey olduğu ifade etti. 28 Ekim'de yapılacak Tesla/Solarcity ortak ürün tanıtım etkinliğinde ise bir değişiklik yok.

Musk'ın açıklaması en azından bazılarının bu yeni ürün konusunda tahmini olduğu doğruluyor. Fakat Musk gelen yorumlara yanıt olarak herhangi bir yatırım açıklaması yapmayacaklarını, yılın 4. çeyreğinde herhangi bir yatırıma ihtiyaçları olmadığını söylüyor.

Yapılan tahminlerden biri yeni Roadster 2.0 modelinin bir diğeriyse otomatik pilot özelliğine dair bir güncellemenin geleceği yönünde. İkinci ihtimal Elon Musk'un bu konuda yaptıkları hızlı gelişmelerin bir sonucu olarak makul gözükse de Tesla'nın son yazılım güncellemesinin (v8.0) üzerinden çok geçmedi. Diğer yandan bir yazılım ürünüyle mi yoksa fiziki bir ürünle mi karşılaşacağımız net değil.

28 Ekim'de neler tanıtılacak?

Elektrikli otomobilleriyle haklı bir şöhrete kavuşan Tesla için 28 Ekim'de yapılacak Tesla/Solarcity etkinliği ise merakla beklenmeye devam ediyor. Tesla'nın büyük planını açıklayan Musk, yenilenebilir enerji alanında (en azından Tesla adına) büyük bir sıçrama yapmak niyetinde. 28 Ekim'deki etkinlik de bu manada önem taşıyor ve etkinlikte Tesla Powerwall ve Tesla EV charger gelişmelerinin yanısıra güneş enerjili çatı projesinin de tanıtılması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.