Fabrikaları otonom robotlara bırakmaya bir adım daha yaklaşıyoruz

Fabrikaları otonom robotlara bırakmaya bir adım daha yaklaşıyoruz

Sürücüsüz kullanılabilen otomobiller, taksiler, uçaklar, botlar hatta tekerlekli sandalyeler artık hayatımızın bir parçası. Malzeme taşıması için özel olarak otonom araç geliştiren OTTO için Clearpath Robotics 30 milyon dolar yatırım aldı.

OTTO halihazırda bazı otomobil firmaları için hizmet sunuyor. Fabrikalarda malzemelerin bir yerden başka yere taşınması yada sıraya konulması işlemlerini otomatik olarak yapan sistemler üretiyor. Üretilen araçlar ışıklı radarlar ve diğer sensörleri kullanarak kendi yolunu bulabilme kapasitesine sahip. 30 milyon dolarlık yatırımla OTTO’nun ürün kapasitesi arttırılacak ve yeni hizmetler için başka araçlar üretilebilecek.

otto-stop-sign

Söz konusu güvenlik ve müşteriye ulaşma olunca OTTO, Google ve Tesla’yı geride bırakmış durumda. General Electric ve John Deere bu otonom araçları şu anda fabrikalarında kullanmakta.

CEO ve kurucu ortak olan Matt Rendall TechCrunch’a: “Küresel tedarik zincirinde kutuları ve paletleri taşıma işi ticaretin dolaşım sistemidir. Bunları daha etkin bir şekilde taşıyabilirsek global ekonomi için çok önemli bir adım olacağına inanıyoruz.” şeklinde bir açıklama yapmış.

Bu büyük adımlar hem son kullanıcı için iyi olacaktır hem de insan işgücü açığını önemli ölçüde artıracaktır. 2025 yılında yapılan işlerin yüzde 7’si yapay zekalar tarafından yapılmaya başlanacak demiştik. Sadece Uber’in 10 milyon kişinin yapacağı işi sürücüsüz araçlarla yapacağı tahmin ediliyor. Kendi kendini kullanan bu otonom sistemler ve yapay zekadaki gelişmeler bunun daha erken bir zamanda yapılabilmesini mümkün kılacağa benziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.