Bosch, sürücüsüz araç teknolojilerini ITS World Congress'te tanıttı

Bosch, sürücüsüz araç teknolojilerini ITS World Congress'te tanıttı

Elon Musk tarafından Tesla'nın yeni radar sensörleri sağlayıcısı olarak duyurulan Bosch, ITS World Congress'de otopilot teknolojisinin geldiği son noktayı sergiledi.

Alman teknoloji şirketinin otopilot teknolojisinin Tesla'nın yeni Autopilot 2.0 yazılım sürümü hakkında ipuçları verdiği söylenebilir. Avustralya yollarında ilk kez yola çıkan Bosch'un sürücüsüz aracının bir Tesla olması da aradaki işbirliğinin bir işareti sayılabilir.

Tam otomatik sürüş

Melbourne'de (Avustralya) tanıtım yapan Bosch'un prototipinde 6 radar, 6 lazer sensörü (lidar), bir stereo video kamera ve bir yüksek hassasiyetli GPS aygıtı yer alıyor. Tesla bildiğiniz gibi halen tam otomatik bir sürüş teknolojisi sunmuyor ancak paylaşılan bilgilere göre Bosch'un tanıttığı bu sistem tam otomatik bir sürüş sunuyor. Yani sürücünün müdahalesine gerek duyulmuyor.

Konuyu yakından takip eden Fred Lambert, bu teknolojinin Tesla'nın Autopilot 2.0 sürümüyle tanıtılabileceği ve önceki sürüme göre çok ciddi değişikliklere sahip olduğu ifade ediliyor. Bosch yetkilileri ise gelişmiş bir insan makine arayüzü kullandıklarını söylüyor. Yeni sistem sürücünün dikkatinin dağılıp dağılmadığını tespit ediyor ve gerekli ayarlamaları yapabiliyor.

Tesla, bu sene yaşanan bir kaza sonrasında otopilot tarafında yazılım ve donanım sağlayıcsı Mobileye ile çalışmayı durdurmuştu. Hatırlatmak gerekirse Tesla 28 Ekimde önemli bir etkinlik yapacak ama Elon Musk o etkinlik öncesinde, 17 Ekim'de sürpriz etkinlik daha yapacaklarını paylaşmıştı. Bakalım Elon Musk'ın ağzından dökülecek kelimeler bu alandaki rakiplerini ne kadar tedirgin edecek...

Aşağıda Bosch destekli bir Tesla S'in otomatik sürüş videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.