Google, fotoğraf paylaşım platformu Panoramio'yu 4 Kasım'da kapatıyor

Google, fotoğraf paylaşım platformu Panoramio'yu 4 Kasım'da kapatıyor

Google, son iki yıldır kapatması beklenen panoramik fotoğraf paylaşım platformu Panoramio'yu sonunda emekli ediyor. Şirketin Google Earth Blog'dan yaptığı yazılı açıklamaya göre, Google'ın emektar sitesi 4 Kasım 2016 itibariyle yeni fotoğraf yükleme ve üye kabulünü durduracak. Kullanıcılar Panoramio'daki fotoğraflarına takip eden bir yıl süresince, yani Kasım 2017'ye kadar, ulaşabilecek.

Google, 2007'de satın aldığı Panoramio'yu Google Maps ve Google Earth servislerini beslemek için kullandı. Kullanıcı fotoğraflarının kitle kaynaklı olarak uzun süre kullanmak için Panoramio'dan faydalanan Google, servislerinin Panoramio bağımlılığını bir süredir azaltmaya çalışıyor. Şirket, kullanıcıların Google Maps'e fotoğraf yüklemesini sağlayacak araçları ve yerel keşiflerin haritada paylaşımı için Local Guides'ı sunmaya başlamıştı.

Google Maps'in bugünkü yapısı düşünüldüğünde, Google Earth Panoramio katmanında, Google Maps'e göre hala daha fazla görsel bulunması ve bunların Maps'te görünmüyor olması bir sorun. Google, bu soruna bir çözüm getirmeye çalışacağını ve Panoramio sunucuları açık kaldığı sürece bu görsellere ulaşmanın mümkün olacağını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.