Artırılmış video mesajlaşma uygulaması Tribe, Sequoia'dan 3 milyon dolar tohum yatırım aldı

Artırılmış video mesajlaşma uygulaması Tribe, Sequoia'dan 3 milyon dolar tohum yatırım aldı

Bu yılın en çok konuşulan mesajlaşma uygulamalarından Tribe, yeni sürümü Tribe 2.0'ı bugün yayınladı. Sequoia'dan 3 milyon dolar tohum yatırımı aldığını da duyuran Tribe, iOS ve Android için yayınlanan iddialı sürümüyle mesajlaşma uygulaması için gelir kurgusu da oluşturdu.

Geçtiğimiz yıl kurulan San Francisco merkezli Tribe, bu yıl başında betadan çıkan video mesajlaşma uygulamasının hızlı büyümesiyle adından söz ettirmişti. Kullanıcıların birbirine tek dokunuşla, dilerlerse yok olan, video mesajlar göndermesini sağlayan uygulama haftalık yüzde 80 büyüme hızına ulaşmış ve 110 ülkenin uygulama mağazalarında ikinci sıraya kadar yükselmişti.

Başarının ardından yeniden yapılanan Tribe'ın bugün yayınlanan yeni uygulaması ise video mesajlaşmaya yeni bir soluk getiriyor. Tribe 2.0, kullanıcıların video mesajlardaki konuşmalarını algılayıp, eyleme geçilmesi gereken durumlarda proaktif öneriler getiriyor. Tribe, bunu, tüm konuşmaları gerçek zamanlı analiz etmek yerine önceden tanımlanmış kelimelere odaklanarak sağlıyor. Örneğin Pulp Fiction gibi tanınmış bir filmin adı geçtiğinde doğrudan YouTube fragmanı ekrana gelebiliyor, konuşmada kahve içme gibi bir randevudan bahsediyorsanız Tribe arka planda sohbet devam ederken, takviminizi açıp görüşmeyi buraya işlemenizi sağlayabiliyor. Kullanıcıların PDF gibi dökümanları Tribe aracılığıyla paylaşmak için harekete geçmesi de yine mümkün.

Havalı özelliğin kullanıcı açısından video mesajlaşma uygulamasını daha kullanışlı hale getirdiği ortada ancak bundan belki daha önemlisi, Tribe'ın bir gelir kurgusuna kavuşmasını sağlaması. Zira ses tanıma için belirlenen anahtar kelimeler arasında markalar ve ürünler de yer alabiliyor. Tribe, video sohbet sırasında bahsedilen belirli bir markanın Instagram sayfasına sizi götürebiliyor. Tam anlamıyla bir ürün yerleştirme olmasa da, Tribe anahtar kelime yerleştirmesiyle gelir yaratabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.