Microsoft Hololens, Avrupa'dan ön sipariş almaya başladı

Microsoft Hololens, Avrupa'dan ön sipariş almaya başladı

Microsoft, holografik başlığı HoloLens için küresel açılım düğmesine bastı. HoloLens artık Avrupa, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan sipariş edilebilecek.

İlk kez Amerika kıtası dışına çıkan HoloLens, Almanya, Fransa, İrlanda ve Birleşik Krallık'ın yanısıra Avustralya ve Yeni Zelanda pazarında da boy gösterecek. Bu ülkelerde ön siparişe açılan HoloLens, Kasım ayının sonunda yeni sahiplerine postalanacak.

HoloLens adından da anlaşılacağı üzere holografik görüntü deneyiyle öne çıkan bir ürün. Geliştirici modeli 3 bin dolar (yaklaşık 9250 TL), ticari modeli (Commercial Suite) ise 5000 dolar fiyat etiketine sahip. Kısacası teknolojisi kadar fiyatıyla da adından söz ettiriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=aThCr0PsyuA

Son olarak 24 çekirdekli özel bir işlemciye sahip olacağı açıklanan HoloLens, Windows 10’lu bilgisayarların hepsiyle uyumlu çalışıyor. Diğer sanal gerçeklik gözlüklerini de holografik altyapıya çekmeyi planlayan Microsoft, yüksek fiyatına rağmen HoloLens'in yayılımını artırmakta kararlı gözüküyor. Keza Microsoft Windows ve Cihazlar Grubu sorumlusu Alex Kipman, şimdiye kadar gördükleri ilgiden memnun olduklarını dile getiriyor ve yeni pazarların HoloLens'e katacaklarını da merakla bekliyor.

Bildiğiniz gibi Facebook, Oculus ile sanal gerçeklik dikeyini domine etmek istiyor ve bu konuda şimdiye kadar oldukça başarılı olduğunu söylemek de mümkün. Eğer kaçırdıysanız Mark Zuckerberg'in son sanal gerçeklik deneyimini izleyebilir ve bizi bekleyen sanal/holografik gelecek hakkında tahminler yürütmeye başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.