Para biriktiren Facebook chatbotu Plum, 500 bin dolar tohum yatırımı aldı

Para biriktiren Facebook chatbotu Plum, 500 bin dolar tohum yatırımı aldı

Girişimcilerin en yeni oyun alanlarından Facebook Messenger platformu, deneysel çalışmalarından başarılı sonuçlar alan girişimlerin yeni yatırımlara da konu oluyor. Bunlardan biri, kullanıcıların para biriktirmesine yardımcı olan ilk yapay zeka destekli chatbot olma iddiasındaki Plum, 500 Startups mikrofonunun liderliğinde 500 bin dolar tohum yatırımı aldı. Yatırım turuna One Fine Stay'in kurucu ortağı Demetrios Zoppos; ScanSafe'in kurucu ortakları Roy Tuvey ve Eldar Tuvey katıldı.

plum-chat-bot

Birleşik Krallık merkezli Plum'ın arkasında İngiltere'nin sayılı unicorn'larından biri olan Transferwise'ın ilk ekibinden Victor Trokoudes ve Tictail'den Alex Michael var. Messenger platformunun chat bot'lara açılmasıyla faaliyete başlayan Plum, yalnızca Birleşik Krallık'ta hizmet veriyor. Zira chat bot'un çalışabilmesi için mevduat hesabınızla bağlantıya geçmesi gerekiyor. Mevduat hesabınızda aylık screen-shot-2016-10-10-at-18-13-20harcamalarınızı takip ederek harcama alışkanlıklarınızı öğrenen Plum, belirli aralıklarla hesabınıza bağlanarak kenara para ayırıyor.

Hesabınızdaki paranın miktarı, harcama hızınız ve elbette tahmini harcamalarınız gibi faktörleri göz önünde bulunduran chat bot, uygun meblağlarda kesintileri kullanıcı içi oluşturulan Plum hesabına aktarıyor. Kullanıcılar Facebook Messenger üzerinden chatbot'la iletişime geçerek, daha fazla tasarruf yapmasını ya da kenara ayırdığı parayı geri hesaba aktarmasını sağlayabiliyor.

Plum kurucu ortağı Victor Trokoudes, yatırımla ilgili açıklamasında, hedeflerinin Birleşik Krallık'ta yaşayan herkesin para biriktirmesini sağlamak olduğunu söylüyor. Büyük ölçüde arka planda çalışan bir para biriktirme asistanı olarak tanımlayabileceğimiz Plum, chat bot olarak sunulmasıyla iyi iş çıkarıyor. Messenger'da çalışan chat bot'ların gerçekten işlevsel olup olmadığı sorgulanabilecekken, Plum, davranışsal ekonominin yıllardır incelediği önemli bir sorunu ele alıyor. "Davranışsal bilimler insanların güvenlik öncelikli kurgulanmadığını söylüyor; bunun yerine anlık isteklerimizi gelecek hedeflerimizin önüne koyabiliyoruz. Plum'ın zekası önceden programlanmış insani eğilimlerimizi geride bırakıp, gelecekte iyi bakıldığımızdan emin olmamızı sağlıyor" diyor Trokoudes.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.