Verizon, Yahoo anlaşmasında 1 milyar dolarlık indirim istiyor

Verizon, Yahoo anlaşmasında 1 milyar dolarlık indirim istiyor

Temmuz ayında Yahoo'yu 4,8 milyar dolara almak için anlaşan Verizon, Yahoo'nun istihbarat ajanslarıyla bilgi paylaşmasına dair haberlerden sonra 1 milyar dolar indirime gitmek istiyor.

Geçtiğimiz yıllarda Huffington Post, Techcrunch, Engadget, Autoblog gibi güçlü dijital medya yayınlarını AOL çatısı altında buluşturan Verizon, Yahoo'yu da zor bir zamanında bünyesine katmıştı. Ancak Yahoo hakkında çıkan haberler Verizon'ı oldukça rahatsız etmişe benziyor. Önce 500 milyondan fazla kullanıcısının şifresini 2014’te korsanlara kaptırdığını kabul eden Yahoo, geçtiğimiz günlerde de milyonlarca kullanıcısının e-postalarını Amerikan istihbarat ajansları için taramakla suçlanmıştı.

Bu haberlerin Yahoo'nun itibarını etkilediğine şüphe yok ve New York Post'un haberine göre Verizon bunun bir maddi karşılığı olması gerektiğini düşünüyor. Daha önce imzalanan satın alma tutarında 1 milyar dolar indirime gidilmesini istiyor.

Yahoo'nun 1 milyar dolarlık bir itibar kaybı yaşayıp yaşamadığı elbette tartışmalı bir konu. Satın alma ve birleşme alanındaki kimi uzmanlar Verizon'un daha önce açıklanan tutarın ödenmesi kanısında. En azından Verizon'un aşırı bir talepte bulunduğunu dile getiriyor. Görünüşe göre bu iki olumsuz gelişme Verizon'a daha önce dile getirilmemiş.

Marissa Mayer her şeyi biliyor muydu?

marissa mayer, yahoo
Marissa Mayer

Özellikle 2014 yılındaki sızıntının Yahoo CEO'su Marissa Mayer tarafından satın alma öncesinde (Temmuz ayında) öğrenildiği belirtiliyor. Mayer'in istihbarat ajanslarının taleplerine neden karşı koymadığı da diğer bir tartışma konusu ki diğer teknoloji devleri böyle bir durumda mahkemenin yolunu tutacaklarını açıkladılar.

AOL CEO'su ve Başkanı Tim Armstrong'un 2014'teki olay için söyleyecek çok fazla bir şeyi yok. İkinci olay hakkında ise "yeni karşılaştığımız ve üzerinde Yahoo ile çalışacağımız bir iş" yorumunu yapıyor.

Anlaşmanın istisnai şartlarını bilmediğimiz için yorum yapamıyoruz ama birkaç ay içinde tamamlanması beklenen Verizon-Yahoo anlaşmasının güncelenmesi sanırım sürpriz olmayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.