BDDK lisansını alan Ödeal, çift haneli büyüme rakamlarıyla yoluna devam ediyor

BDDK lisansını alan Ödeal, çift haneli büyüme rakamlarıyla yoluna devam ediyor

2 yıl gibi kısa bir zamanda 10 bini aşkın üye işyeri tarafından kullanılmaya başlanan, ülkemizin ilk mobil tahsilat uygulaması Öde.al’a bir güven onayı da BDDK’dan geldi. Kurulduğu Eylül 2014’ten bu yana, BDDK’ın özel izniyle faaliyet gösteren Ödeal, BDDK’dan “Ödeme Kuruluşu” lisansını aldı.

Mobil POS sistemi olarak yerel pazarda ihtiyaç duyulan bir çözüm sunan Ödeal da BDDK'nın yeni “Ödeme Kuruluşu” lisansını alan şirketler arasına eklendi ve dikkat çekici büyüme rakamlarını paylaştı.

Hatırlarsanız Ödeal, 2014'te kurulan ve Mobil'14 konferansımızda tanıtım yapan girişimlerden biriydi. Aradan geçen iki yılda kararlı büyümesini sürdüren girişim geçtiğimiz Şubat ayında 6 bin üye işyerini geçtiğini paylaşmıştı. Aldığımız bilgiye göre bir süre önce 10 bin üye işyerini geride bırakmış ve hem günlük işlem adedinde hem de ciro da çift haneli büyüme yakalamış.

Haziran 2015'ten sonraki 1 yılda cirosu 21 kat attı

Ödeal Kurucu Ortağı Fevzi Güngör'den aldığımız rakamlara göre Ödeal, Haziran 2015’e kıyasla, son bir yılda günlük işlem adedini 10 kat, cirosunu ise 21 kat artırmış. Fevzi Güngör, güncel ciro rakamını paylaşmıyor ama ÖdeAl'ın 2016’da 50 milyon TL ciro hedeflediğini daha önce paylaşmıştık. Fevzi Güngör, rakam vermeden Ağustos ayında da ciro ve işlem bazında önemli bir büyüme kaydettiklerini paylaşıyor. Bu büyüme rakamlara göre 50 milyon TL ciro hedefinin aşılıp aşılmayacağını ise yıl sonunda göreceğiz.

Kayıtlı ekonomiye katkı

Cep telefonları üzerinden kredi kartıyla tahsilat yapma kolaylığı sağlayan Ödeal, özellikle küçük işletmeler ve serbest girişimcilere hitap eden bir çözüm. Ödeal üzerinden tek seferde 1 TL’lik işlemin de, 20 bin TL üzeri işlemin de geçtiğini hatırlatan Fevzi Güngör, “Ödeme Kuruluşu” lisansıyla sürdürülebilir büyüme için "kayıtlı ekonomi"ye katkı sağlamaktan memnun olduklarını söylüyor. Keza benzer ödeme kuruluşlarının ekonomiyi daha fazla kayıt altına alınmada hayati önem taşıdığının da altını çiziyor.

Ücretsiz olarak indirilen uygulaması ile cep telefonlarına mobil POS özelliği kazandırarak banka kartı ve kredi kartı ile ödeme alabilmeyi sağlayan Ödeal, şu anda 81 il ve 63 farklı sektörden işlem kaydediyor. İstanbul merkezli girişimin Mart 2015'te Sankonline'dan 7,9 milyon TL yatırım aldığını da hatırlatmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.