Spotify'ın ücretsiz kullanıcıları tehlikede mi?

Spotify'ın ücretsiz kullanıcıları tehlikede mi?

Popüler müzik dinleme platformu Spotify'ın başı ücretsiz versiyonunda sunduğu reklamlar yüzünden derde girdi. Spotify'ı ücretsiz olarak kullanan aboneler, varsayılan internet tarayıcısından devamlı olarak kötü amaçlı yazılım (malware) içeren reklamların açıldığını bildirdi. Üstelik bu reklamlar, kullanıcı herhangi bir yere tıklamadan pop-up olarak açılıyor ve kullanıcının bilgisayarına zarar verici yazılımların bulaşmasına sebep oluyor.

Problemin platformdan bağımsız olduğu, Linux, Mac ve Windows kullanıcılarının da aynı problemi yaşadığı, daha öncesinde herhangi bir zararlı yazılım içermemiş bilgisayarlarda da görüldüğü bildirildi. Spotify’in resmi forumunda aynı dertten muzdarip kullanıcıların açıklamalarıyla birlikte Twitter üzerinden de birçok kişi aynı sorunu yaşadıklarını belirtti:

twitter

Spotify yaşanan problemle ilgili yazılı bir açıklama yapmakta gecikmedi:

Ücretsiz sunulan Spotify versiyonunda az sayıda kullanıcının tarayıcılarında, şüpheli gözüken web sitelerinin açıldığı bir problem yaşandı. Sorunun kaynağını belirledik ve ortadan kaldırdık. Durumu yakından izlemeye devam edeceğiz.

Spotify 2011 yılında da benzer bir problem yaşamış ve kullanıcılarından özür dilemek zorunda kalmıştı. Servisin ücretsiz masaüstü versiyonunu kullanan Windows kullanıcıları, açılan reklamlarla birlikte bilgisayarlarına bulaşan virüs yüzünden donma ve sistem çökmesi yaşamıştı. Görünen o ki, Spotify’ı reklamsız kullanmak şirketin ücretsiz versiyonunda yayınladığı reklamlara güvenmekten daha akıllıca.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.