Microsoft, Avrupa'da 3 milyar dolardan fazla bulut bilişim yatırımı yaptı

Microsoft, Avrupa'da 3 milyar dolardan fazla bulut bilişim yatırımı yaptı

Teknoloji devlerinin bulut bilişim alanındaki büyük rekabeti ABD'de Amazon lehine sonuçlanmış olabilir ama Avrupa pazarında sıcak bir rekabet var. Şimdiye dek Avrupa'da 3 milyar dolardan fazla bulut yatırımı yaptığını açıklayan Microsoft ise kıtanın en iddialı oyuncularından biri.

Dublin City University'de bir konuşma yapan Microsoft CEO'su Satya Nadella, Avrupa'da sadece geçen yıl 1 milyon dolar yatırım yaptıklarını paylaşmış. Bu sayede Avrupa'daki büyümesini iki katına çıkardıklarını söyleyen Nadella, Microsoft Azure bulut platformunun yeni veri merkezleriyle 2017'de Fransa'ya açılacağını da eklemiş.

Nadella'nın paylaştığı bilgilere göre Microsoft Azure, İrlanda dışında Hollanda, Birleşik Krallık ve Almanya'da da aktif durumda ve Microsoft, en çok bölgeye yayılan bulut platformu sağlayıcısı konumunda.

microsoft-cloud-book

Microsoft Başkanı Brad Smith ise bulut konusunda yeni bir endüstriyel devrimin şafağında olduğumuzu ve durup bu devrimin ne anlama geldiğini yansıtmak gerektiğini söylüyor. Tabiri caizse bulut bilişim misyonerliğine soyunan Microsoft, bu konuda "A Cloud for Global Good" adlı 216 sayfalık bir kitap da yayınlamış ve bu dikey için politika önerilerinde bulunmuş.

Özellikle Avrupa'nın teknoloji şirketleri üzerindeki veri kontrol mekanizmalarının güçlü olduğunu biliyoruz ve görünüşe bakılırsa Microsoft'un yanısıra Amazon ve Google gibi devler de Avrupa'daki yatırımlarını sürdürmekten geri durmayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.