Gelecek planlarını açıklayan LinkedIn, LinkedIn Learning ile profesyonellerin eğitimine odaklanacak

Gelecek planlarını açıklayan LinkedIn, LinkedIn Learning ile profesyonellerin eğitimine odaklanacak

Profesyonel iş ağı LinkedIn, Microsoft satın almasıyla tarihi bir adım attı ve gelecek planlarını uygulamaya koymaya devam ediyor. CEO Jeff Weiner, düzenlenen bir basın toplantısıyla LinkedIn yeniliklerini ve Linkedin Learning'i tanıttı.

450 milyondan fazla üyeye sahip olan LinkedIn, paylaşılan bilgilere göre şu anda 500'den fazla nüfuzlu profile (influencer) sahip ve LinkedIn üyeleri her hafta 160 binden fazla uzun formatlı yazı yayınlıyor. Yani zamanında Pulse'ı satın alarak önemli bir adım atan LinkedIn, kendi içindeki içerik akışını önemsiyor ve büyütmeye devam ediyor.

LinkedIn, mesajlaşma konusundaki gelişmelere de kayıtsız değil. Geçen yıl yeni mobil uygulamasını yayınlayan LinkedIn, yeni mesajlaşma arayüzüyle gönderilen mesaj sayısının yüzde 240 arttığını paylaşıyor. Ayrıca aktif kullanıcıların yarısı her hafta LinkedIn üzerinden mesajlaşıyor. Bir diğer önemli gelişme ise LinkedIn, sohbet botu geliştirmesine dair. Henüz nihai bir ürün göremesek de LinkedIn bu alanda atılım yapacağını bildiriyor.

LinkedIn Learning

Çevrimiçi eğitim platformu Lynda'yı satın alan LinkedIn'in en önemli açıklamalarından biriyse Linkedin Learning oldu. Nisan 2015'te 1,5 milyar dolara Linkedin'in olan Lynda, bildiğiniz gibi farklı alanlarda ücretli çevrimiçi eğitimlerin olduğu bir platformdu. Yapılan açıklamaya LinkedIn Learning, çevrimiçi eğitimin geleceğini yakalamaya çalışacak; veri odaklı, etkileşimli ve kişiselleştirmeye önem verecek. linkedin-learning

İçerisinde 9 binden fazla dijital eğitim içeriği barındıran LinkedIn Learning, kodlamadan tasarıma birçok alana dokunuyor ve her hafta 25 yeni içerikle zenginleşmeye devam edecek. LinkedIn Learning, sadece İngilizce değil, Almanca, İspanyolca, Japonca ve Fransızca eğitim içerikleri de sunarak ulaştığı kitleyi hatırı sayılır ölçüde genişletecek.

LinkedIn Learning, learning.linkedin.com adresi altında direkt olarak LinkedIn kullanıcılarını hedeflerken, Lynda.com da kendi alan adı altında tüm internet kullanıcılarına hizmet vermeye devam edecek.

Microsoft'un özellikle kurumsal şirket müşterilerini düşündüğümüzde LinkedIn ve LinkedIn Learning için oldukça büyük bir pazarlama ağına sahip olduğunu söyleyebiliriz. LinkedIn bu dikeydeki gelirlerinin hangi hızla artacağını da önümüzdeki finansal sonuç raporlarında öğrenebileceğiz.

LinkedIn'in geleceğine dair Jeff Weiner'ın konuşmasını Youtube'da izleyebilir veya aşağıdaki sunumu aşağıda inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.