Apple, büyük veri ve makine öğrenme üzerinde çalışan Tuplejump'ı satın aldı

Apple, büyük veri ve makine öğrenme üzerinde çalışan Tuplejump'ı satın aldı

Yapay zeka ve makine öğrenmesi alanındaki girişimler yatırım toplamaya ve hemen her dikeye dokunmaya devam ediyor. Öyle ki çok fazla satın alma yapmayan Apple bile bu dikeylerde satın alma yapmaktan geri durmuyor. Daha önce iki yapay zeka girişimini satın alan Apple, listeye yeni bir isim daha ekledi; Tuplejump.

2015 sonunda Perceptio'yu ve bir kaç ay önce de Turi adlı girişimi satın alan Apple, Hindistan ve ABD merkezli Tuplejump'ı satın aldı. Tuplejump, büyük veri ve makine öğrenmesi üzerine çalışan bir girişim. Satın alma sonrasında tuplejump.com da kapatılmış durumda. Ancak Apple, 'zaman zaman daha küçük teknoloji şirketlerini satın alıyoruz' demekten başka bir bilgi paylaşmıyor. Yani bunun bir yetenek satın alması olduğunu söylemek de yanlış olmaz.

Fortune 500 şirketlerine hizmet veriyordu

Archive.org kayıtlarına göre kendini büyük veri dikeyine erken adım atan girişimlerden biri olarak tanımlayan Tuplejump, Fortune 500 şirkelerine hizmet verdiğini belirtmiş. Veri yönetim teknolojilerine odaklanan girişim, iş yapış tarzını kolaylaştırmak konusunda hünerli olduğunu söylüyor ve büyük veri setleri üzerine ölçeklenebilir işler yaptığını paylaşıyor.

Techcrunch'ın edindiği bilgilere göre ise Tuplejump'ın geliştirdiği FiloDB adlı açık kaynak projesi Apple'ın özel ilgisini çekmiş. Eğer konuyla ilgileniyorsanız karmaşık verilerin makine öğrenmesiyle analiz edilmesini kolaylaştıran FiloDB kaynaklarına Github üzerinden erişebilirsiniz. En azından şimdilik.

Ayrıca Tuplejump'ın kurucuları Rohit Rai ve Satyaprakash Buddhavarapu'nın bir sunumunu aşağıda izleyebilir, bir başka sunumunu da Slideshare'de inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.