Apple, yapay zeka girişimi Perceptio'yu satın aldı

Apple, yapay zeka girişimi Perceptio'yu satın aldı

Apple, akıllı telefonlar için yapay zeka geliştiren Perceptio'yu satın aldı. Gelişmeyi Bloomberg'e doğrulayan Apple, zaman zaman küçük teknoloji şirketlerini satın aldığını ama bunlarla ilgili amacını ya da planını tartışmadığını söylüyor.

Girişim, akıllı telefonların kullanıcılarının kişisel bilgilerini bulutta depolamadan, akıllı telefonların ileri düzeyde işlem yapabilmesini sağlamaya çalışıyor. Bunun için insan beyninden esinlenen deep learning'e odaklanan girişimin kurucu ortakları, Harvard ve MIT üniversitelerinden doktora derecesine sahip Zak Stone ve Nicholas Pinto.

Nöral ağ algoritmaları hesaplamalarının telefonlarda lokal olarak nasıl çalıştırılabileceği konusunda bir yıl boyunca çalıştıktan sonra geliştirdikleri  Smoothie adındaki fotoğraf uygulamasıyla geçtiğimiz yıl Re/Code'un radarına giren ikili, özellikle yüz tanıma yazılımlarına odaklanıyor. Bunun için Google ve Facebook'tan farklı olarak bulut yerine, kullanıcının cihazındaki fotoğrafları kullanıyor.

Perceptio ile ilgili bildiklerimiz sınırlı da olsa Apple'ın bu girişime neden ilgi duyduğunu anlamak zor değil. Apple geçtiğimiz hafta konuşma ve sanal asistan girişimi VocalIQ'yu satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.