120 milyon dolar yatırım destekli Relationship Science, LinkedIn'e rakip oluyor

120 milyon dolar yatırım destekli Relationship Science, LinkedIn'e rakip oluyor

1,5 milyon organizasyondan 5 milyon etkili ismi bir profesyonel ağ yaklaşımıyla sunan Relationship Science (RelSci), son kullanıcılara açıldı. RelationshipScience.com web sitesini yayına alan şirket, kullanıcıların aradıkları bir isimle nasıl bağlantı kurabileceğini gösteriyor.

RelSci'ın yeni web sitesi, veritabanındaki milyonlarca etkili ismi son kullanıcılara açmasıyla bir tür kurumsal Wikipedia işlevi görüyor. Freemium modeliyle sunulan servise üye olduğunuzda bağlantılarınızı da analiz ederek, sizin aradığınız bir isme ne kadar uzakta olduğunuzu ve bu isim için potansiyel bağlantılarınızı görmeniz mümkün hale geliyor. RelSci'ın ücretsiz katmanında aylık 10 isme kadar analiz yapmanız mümkün. Üye olmanız durumunda ise RelSci'a aylık 50 dolar ödemeniz gerekiyor.

screen-shot-2016-09-20-at-18-23-19

2010 yılında kurulan New York merkezli RelSci, geliştirdiği veri tabanıyla yalnızca B2B hizmet veriyordu. Bugüne kadar 120 milyon dolar yatırım alan girişimin yeni web sitesi aslında doğrudan LinkedIn ve benzer profesyonel ağlarla rekabete gireceğinin de habercisi. Hali hazırda kurumsal müşterilerine sosyal ağ özellikleri sunan RelSci, kısa bir süre sonra bu özelliği bireysel kullanıcılarına da sunmaya başlayacak.

LinkedIn'e göre, profillere dair sunduğu detaylı bilgiler ve daha iyi kullanıcı deneyimiyle ayrışan RelSci, Microsoft satın almasıyla yeni bir sürece giren LinkedIn'in birçok eksiğini tamamlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.