League of Legends yapımcısı Riot Games'in 10 yıllık girişim hikayesi

League of Legends yapımcısı Riot Games'in 10 yıllık girişim hikayesi

Şu anda dünyanın en çok oynanan eSpor oyunlarından birisi olan League of Legends'ın yapımcısı olan Riot Games onuncu yaşını kutladı. Sahip oldukları topluluğa bir teşekkür videosu yayınlayan Riot Games'in kurucu ortakları, şu ana kadar çıkardıkları tek oyunları League of Legends ile imza attıkları başarı hikayesini anlattı.

Bağımsız oyun geliştiricileri Brandon Beck ve Marc Merrill tarafından Los Angeles'da 2006 yılında kurulan şirket, ilk oyunları League of Legends'ı Ekim 2008 yılında duyurdu. Beck ve Merrill ikilisinin, Ultima Online ve Everquest gibi efsanevi ve online oyunların atası olarak kabul edeceğimiz bu oyunları oynayan oyuncular olduğunun da altını çizmemiz gerekiyor. Belki de bu çok oyunculu oyunların altyapısı sayesinde ikili League of Legends'da ne yapmaları gerektiklerini çok iyi biliyorlardı. Ücretsiz olarak dağıtılan oyun duyurulduktan tam 1 yıl sonra Ekim 2009'da çıktı ve söyleyebiliriz ki oyun dünyasını kasıp kavurdu ve hala da büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Riot Games'in oyunu LoL'ün oyuncu sayısı hızla büyürken, yatırımlar da gelmeye devam ediyordu. 2008'de ilk tur yatırımını 7 milyon dolar olarak aldı, 2009'da 8 milyon dolarlık bir yatırım daha alan Riot Games, daha sonra ikinci tura dahil olan Tencent Holdings tarafından tamamen satın alınacaktı. Satın alma kadameli olarak gerçekleşti. 2011'in başında Tencent Holdings, Riot Games'in çoğunluk hisselerine sahip oldu ve 2015 yılının Aralık ayında Riot Games'in tamamını satın aldı.

2012 yılında Türkiye ofisini de açan Riot Games, daha sonra League of Legends oyununun tamamen yerelleştirdi. 2012 yılında Riot Games'in ülke müdürlüğünü hala sürdüren Hasan Çolakoğlu ile yaptığımız ve artık nostalji değeri taşıyan röportajı okuyabilir, hemen aşağıdan ise Riot Games'in kurucu ortaklarından League of Legends'ın hikayesini ve bir girişimcilik başarısını dinleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.