PlayStation 4 Pro, Kasım ayında piyasaya çıkıyor

PlayStation 4 Pro, Kasım ayında piyasaya çıkıyor

Bugüne kadar kod adı PlayStation 4 Neo olarak adlandırılan projede sona gelindi ve Sony, PlayStation 4 Pro olarak açıkladığı geliştirilmiş versiyonunu resmi olarak duyurdu. 4K kalitesinde HDR oyun deneyimini destekleyecek olan PlayStation 4 Pro, 10 Kasım 2016 tarihinde satışa sunulacak.

PlayStation 4 Pro'da görüntü kalitesi artırılmış ve konsolun ekran kartı güncellenmiş. PS4 Pro için ciddi bir yükseltme alan bu donanım biraz da sanal gerçeklik (VR) deneyimini geliştirmek adına yapılmış. PlayStation Meeting 2016 etkinliği bünyesinde PS4 Pro için geliştirilmiş oyunlara da yer verildi.

Geri uyumluluğu bulunacak PlayStation 4 Pro, oyunlara gelecek yamalar ile 4K kalitesinde çalışabilecek. Call of Duty: Infinite Warfare, Horizon: Zero Dawn, Mass Effect: Andromeda ve Days Gone gibi oyunlar PS4 Pro'da oynanmaya hazır hale gelmiş bile.

PS4 Pro 1 TB'lık kapasiteye sahip olacak. Sony'nin yetkililerinden yapılan açıklamara göre, PS4 Pro konsol nesilleri arasındaki keskin çizgileri dikkate almayan bir ürün. Bildiğiniz gibi PS4 Pro'ya karşı olarak Microsoft da 4K destekli Project Scorpio'yu geçtiğimiz yaz aylarında gerçekleştirilen E3 oyun fuarında duyurmuştu.

PlayStation 4 Pro'nun 399 dolarlık satış fiyatı ile bu kış raflardaki yerini alması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.