Snapchat'in reklam gelirleri 2017'de 1 milyar dolara yaklaşacak

Snapchat'in reklam gelirleri 2017'de 1 milyar dolara yaklaşacak

Sosyal ağlar üzerine gelir tahminleri yapan eMarketer, Snapchat'in 2017'de yaklaşık 1 milyar dolar gelir kazanabileceğini paylaştı.

Snapchat için ilk kez bir gelir öngörüsü yapan eMarketer, popüler uygulamanın 2017 gelirinin 935,46 milyon dolara ulaşacağını öngörüyor. Özellikle ABD'li gençler tarafından yoğun şekilde kullanılan Snapchat'in 2016 geliri ise 366,7 milyon dolar olarak veriliyor. Aradaki bu yüksek sıçramanın sebebi de Snapchat'in yeni adımları ve sahip olduğu genç kitle olarak yorumlanıyor.

snapchat-emarketerTecrübeli araştırma şirketinin öngörülerine göre Snapchat, 2018'de 1,76 milyar dolar gelir kazanabilecek. Snapchat'in gelirlerinin yüzde 43'ü şu anda Keşfet (Discover) bölümünden geliyor ama eMarketer'a göre bu durum, gelecek yıl değişecek ve Hikayeler (Stories) bölümü en çok gelir getiren kanal olacak.

Snapchat'in kullanıcılarının yüzde 31,6'sı ABD'den ve sosyal ağ reklamcılığında sadece yüzde 2,3 pay alıyor. 2015 ortasında kendi reklam platformunu açan Snapchat'in Facebook, Instagram ve Twitter'dan pay almak isteyeceği malum.

Şu anda gelirlerinin yüzde 95'ini ABD'deki kullanıcılarından elde ediyor olması ise ABD pazarında daha güçlü olduğunu ve küresel pazarda potansiyel bir gelir akışının Snapchat'i beklediğini gösteriyor.

ABD dışındaki pazarların reklam gelirleri artmaya başlıyor

snapchat-emarketer-2Söz konusu araştırmaya göre Snapchat'in 2018'de gelirlerinin yüzde 25'ini ABD dışından elde etmesi bekleniyor. Bu paya Türkiye'nin ne kadar katkı sağlayacağını şimdilik meçhul ama merakımızı çeken bir durum.

Geçtiğimiz ay mobil arama ve keşif uygulaması Vurb’u 110 milyon dolara satın alan Snapchat, hemen ardından davranışsal reklam hedeflemelerine başlayacağını duyurmuştu. Bu adımların eMarketer tahminlerinin güncellemesine neden olup olmayacağını izlemeye devam edelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.