Microsoft, Slack'e rakip olacak bir uygulama üzerinde çalışıyor

Microsoft, Slack'e rakip olacak bir uygulama üzerinde çalışıyor

Son yılların en başarılı takım içi iletişim uygulaması olarak tanımlanabilecek olan Slack, bir çok büyük firmanın iştahını kabartıyor. Bu şirketler arasına son katılan ise Microsoft oldu.

Hali hazırda kurumsal çözümler tarafından birçok ürünü olan yazılım devi, Skype üzerinden iş iletişimini yeniden modellemek istiyor. Son yıllarda kurumsal tarafta birçok yeni çözümler geliştiren Microsoft'un Skype Teams isimli bir mesajlaşma/iletişim uygulaması üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Slack ile temel bir çok özelliğinin aynı olacağı söylenen Skype Teams de farklı gruplar arasında chat, direkt mesajlaşma, konu bazlı kanallar gibi bir yapı olacak.

Tabii ki Skype'ın temel özelliklerinin korunacağı Skype Teams'in dosya paylaşımı, not paylaşımı, Office 365 entegrasyonu gibi Microsoft ekosistemine bağlı yeteneklerinin de üst düzeyde olması bekleniyor.

Android, iOS ve Windows Phone versiyonlarının olacağı tahmin edilen Skype Teams'in nasıl bir ödeme planıyla sunulacağı, Office 365 üyelerinin hangi özelliklerini kullanıp kullanamayacağı ise henüz bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.