Gezginlerle şehrin amatör rehberlerini buluşturan girişim: Local Guddy

Gezginlerle şehrin amatör rehberlerini buluşturan girişim: Local Guddy

Seyahat edenlerle şehrin yerel insanlarını buluşturan Local Guddy'yi 'amatör rehberler için global bir pazar yeri' olarak tanımlarsak sanırım yanlış olmaz.

Local Guddy'de işleyiş kısaca şöyle oluyor; platformun 'guddy' olarak adlandırdığı ('buddy' ve 'guide' kelimlerinin birleşimi) kullanıcılar; aynı bir tur rehberi gibi yaşadıkları şehre dair çeşitli etkinlik planlarını Local Guddy'de paylaşıyor. Bu etkinlik planları gece hayatı, görülmesi gereken turistik noktalar ve yerel yemekler üzerine olabiliyor.

Sonrasında kısa süre için bulunduğu şehirde yanına yerel bir arkadaş/rehber arayan gezginler ise Local Guddy sayesinde guddy'lerle iletişime geçip online olarak randevulaşabiliyor. Bunun dışında platformda gezginlerin çeşitli sehirlere dair akıllarındaki soruları sorabileceği bir alan olduğunu ve kendini turunu oluşturmak isteyen amatör gezginlerden listeleme için herhangi bir ücret alınmadığını da belirtelim.

Kısacası basit ve tahmin edilebilir bir işleyişe sahip olan Local Guddy, her tur satın alması için 5 dolar sabit ücret alıyor. Bu arada platformda listelenen turlar en az 15, en fazla ise 50 dolar olmak zorunda.

local-guddy-gorsel

Global bir girişim olmak isteyen Local Guddy, öncelikle Almanya'da büyümeyi hedefliyor

Emre Semercioğlu, İhsan Serdaroğlu ve Cihan Bilir tarafından bu yılın başında temelleri atılan girişim, Temmuz ayında da yayın hayatına başlamış. Şimdiden Türkiye, ABD, Almanya, Brezilya ve Yunanistan'dan 50'ye yakın 'guddy' üye kazanan platform; 250 tane de gezgin üyeye sahip. Bu arada Local Guddy'nin kısa bir süre önce BIC Angels‘ın hızlandırma programı olan BIC101‘e kabul aldığını da belirtelim.

Kurucu ortaklarla konuştuğumuzda Local Guddy'nin global bir platform olarak konumlandığını ve öncelikle Almanya'da, sonrasında ise Uzak Doğu ve ABD pazarlarında büyüme hedefi taşıdığını öğrendik.

Profesyonel rehberlerin yüksek fiyatlar talep etmesi ve gezginlerin de aslında kendilerine 'etrafı iyi bilen bir arkadaş araması' düşüncesiyle ortaya çıkan Local Guddy, kurucu ortakların sürekli yurtdışından gelen arkadaşlarını misafir etmesi sonrasında tohumları atılmış bir girişim.

Local Guddy'nin doğru bir problem üzerine inşaa edildiğini söyleyebiliriz. Yalnız tabii girişimi kısa vadede zorlu bir büyüme evresi bekliyor. Bu noktada Local Guddy'nin doğru online pazarlama taktikleri ile üye kazanması ve dikey oluşumlarla doğru iş ortaklıkları yapması gerekiyor.

Son olarak; Webrazzi kullanıcıları Local Guddy üzerinde 'WEBRAZZI2016' indirim koduyla tüm turlarda 5 dolar indirim kazanabilirler. Local Guddy hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.