Üstündeki perdeyi kaldıran Evtiko, ev satışında hızlı ve avantajlı bir yol öneriyor

Üstündeki perdeyi kaldıran Evtiko, ev satışında hızlı ve avantajlı bir yol öneriyor

Sina Afra'nın yeni girişimi Evtiko.com'un üzerindeki perde kalktı. Evtiko, gayrimenkul satışlarına aracılık eden bir platform olarak pazardaki yerini alıyor.

Evtiko.com'da paylaşılan bilgilere göre evinizi bir kaç adımda kolayca satabiliyorsunuz. İlk olarak sitedeki formu doldurarak veya çağrı merkezini arayarak satmak istediğiniz evin bilgilerini paylaşıyorsunuz. Ardından Evtiko uzmanları 48 saat içinde, 15 gün geçerli bir teklif sunuyor. Eğer teklifi kabul ederseniz taşınma tarihinizi bildirip, taşındığınız gün gerekli hukuki işlemleri tamamlayarak ödemenizi alıyorsunuz.

Evinizi Evtiko'ya satıp paranızı almanı çok kısa sürede gerçekleşiyor ama süreç burada bitmiyor. Evtiko evinizi bakıma alıyor ve yeni alıcılara pazarlamaya başlıyor. Eğer eviniz sizin sattığınız tutarın üstünde bir fiyata satılırsa Evtiko aradaki farkın (kârın) yüzde 20'sini yine size ödüyor. Yüzde 80'i ise Evtiko'da kalıyor.

evtiko ev satışı

Ortalama ev satış süresini 1/3'ine düşürüyor

Yine sitedeki rakamlara göre Türkiye’de geleneksel yöntemlerle ev satış süresi ortalama 109 gün. Evtiko ise 30 gün içinde dilediğiniz zaman taşınabilmenizi ve aynı gün ödemenizin yüzde 95’ini ödemeyi vaat ediyor. Teklif formuna göre Evtiko'ya Türkiye'nin her ilinden farklı kategorilerde (daire, köşk, yalı vs.) ev satmak mümkün. Fiyat teklifini de SPK lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanların veriyor. Evtiko, ver, algoritmaları ile hazırlanan raporlar neticesinde en adil teklifi sunduğunu da iddia ediyor.

Rocket Internet ve Oliver Samwer’in de dahil olduğu bir grup yatırımcıdan yatırım alan Evtiko'nun Türkiye için çok önemli bir dikeye giriş yaptığı malum. Evtiko'nun emlakçılara kapı açması da büyüme potansiyeli açısından olumlu gözüküyor ancak yatırımın geri dönüşü anlamında ne kadar başarılı olacağını elbette zaman gösterecek.

Detaylar için evtiko.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.