Baidu sürücüsüz otomobil testleri için California'dan izin aldı

Baidu sürücüsüz otomobil testleri için California'dan izin aldı

Her zaman "Çin'in Google'ı" olarak andığımız, ülkenin en büyük arama motoru Baidu'nun ABD operasyonu da bulunuyor. Şirketin ABD ayağı, daha önce sürücüsüz otomobil konusunda çalışmalar yaptığını duyurmuştu. Baidu USA dün California eyaletinde araçlarını test etmek için gerekli izinlerini tamamladı.

Resmi kurumlardan izinlerini alan Baidu, sürücüsüz otomobilini artık halka açık yollarda test edebilecek. Bu yılın başında kendi kendini süren otomobilini tanıtan şirket, Silikon Vadisi'nde 100 kişilik bir AR-GE ekibine ulaşmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Baidu'nun kıdemli yöneticilerinden Jing Wang, açıklamasında California'da çok yakında testlerin başlayacağını iletti. Baidu, geçtiğimiz günlerde ise tamamen elektrikle çalışan kendi otomobilini basına tanıtmış ve 2018 yılında piyasaya süreceğini açıklamıştı. BMW 3 serisi otomobillerle çalışacağını geçtiğimiz yıl açıklayan Baidu, şimdi akan trafikte sürücüsüz otomobilini test edecek ve bu sistemi kendi elektrikli otomobilinde de kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.