Facebook ile el ele veren WhatsApp işletmelere açılma planını duyurdu

Facebook ile el ele veren WhatsApp işletmelere açılma planını duyurdu

WhatsApp'ın bir süredir beklenen kurumsal açılımı bugün itibariyle netleşti. Kullanım koşulları ve gizlilik sözleşmesini yenilediğini duyuran şirket, artık Facebook ile el ele vererek, işletmelerin kullanıcılarına mesaj atmasına izin vermeye başlıyor.

WhatsApp açıklamasında işletmeler için, SMS ve telefon çağrılarına alternatif bir iletişim kanalı olma özelliğini önümüzdeki aylarda denemeye başlayacağını söylüyor. Özelliklerin denenmesi için de gizlilik koşullarının değişmesi gerektiğini belirtiyor şirket. WhatsApp servisine reklam almayı planlamadığını tekrar tekrar vurguluyor.

Buna karşın, yeni gizlilik sözleşmesiyle şirketin Facebook ile daha yakın bir ilişki içinde olmasının da önü açılıyor. WhatsApp telefon numaranızı Facebook ile paylaşmaya başlayacağını ve dev sosyal ağla koordinasyon içinde çalışacağını not ediyor. Bu koordinasyonun, WhatsApp'ta spam'le mücadele, kullanım alışkanlıklarının takibi gibi önemli kazanımlar sağlaması bekleniyor.

Facebook ve WhatsApp artık el ele 

WhatsApp, telefon numaranızı Facebook'ta ya da reklam verenlerle paylaşmasa da, Facebook sistemiyle bağlantılı hale geleceğini açıkça söylüyor. Bu sayede Facebook'un size daha iyi arkadaş önerileri yapabileceği ve elbette reklam önerilerini de iyileştirebileceği belirtiliyor.

Facebook tarafından satın alındığından bu yana, Facebook'tan bağımsız bir görüntü çizen WhatsApp için bunun tarihi bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Şirketin Facebook ile koordinasyon içinde çalışacağını gizlilik sözleşmesine dahil etmesi, bugünlerin artık sona erdiği ve WhatsApp'ı da -Instagram gibi- bir diğer, sadece reklamsız, Facebook servisi gibi düşünebileceğinize işaret ediyor olabilir.

Güncellenen gizlilik sözleşmesi ve kullanım şartlarıyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen kullanıcıların bağlantıyı izlemesi gerekiyor. Yeni sözleşme ise burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.