Pokemon GO'nun daha az şarj tüketmesini hedefleyen uygulama: Battery Extender GO [Android]

Pokemon GO'nun daha az şarj tüketmesini hedefleyen uygulama: Battery Extender GO [Android]

Pokemon GO'nun oyuncularına yaşattığı en büyük problemlerinden birisi de kuşkusuz pil ömrüyle alakalı. En azından Android platformu özelinde bu soruna çözüm olmaya çalışan yerli yapım Battery Extender GO; kısa sayılabilecek bir sürede 40 bin kullanıcıya ulaşmış.

Battery Extender GO'nun çalışma mantığı oldukça basit. Ekranı kapatmanıza rağmen arka planda Pokemon GO'nun kapanmamasını sağlayan uygulama, yürüyerek pokemon arayan oyunculara ekranlarını kullanmamalarından dolayı şarj avantajı sağlıyor.

Pokemon GO'nun hali hazırda cihazınızı ters çevirdiğinizde erkanı karartmasının bir adım fazlasını sunan uygulamanın gelir modeli ise uygulama içi satın almalar ve mobil reklama dayanıyor. Bu arada Battery Extender GO'nun ekranı karartmanın ötesinde 'proximity sensor' kullanarak ekranı tamamen kapatabildiğini de ekleyelim.

battery-extender-gorselAndroid tabletlerle de uyumlu çalışabilen Battery Extender GO; tahmin edebileceğiniz gibi iOS üzerindeki kısıtlamalar (bir uygulamanın farklı bir uygulamaya müdehale edememesi) nedeniyle yalnızca Android platformunda yer alabiliyor.

Uygulama, uzun vadede sunduğu bu özelliği başka uygulamalara da taşımak istiyor

İstanbul/Türkiye'de ikamet eden Rex Yazılım tarafından geliştirilen Battery Extender GO; ekipten aldığımız bilgiye göre uzun vadede Pokemon GO oyuncuları için sunduğu bu özelliği diğer uygulamalara da taşıyan bir platform olmak istiyor. Örneğin YouTube üzerinden müzik dinlemek isteyen kullanıcıların ekranlarını kapatmalarına rağmen müzik dinlemeye devam edebilmesi gibi.

YouTube örneği dışında Pokemon Go gibi diğer oyunlarla da benzer entegrasyon yapmayı planlayan geliştirici ekip; kullanıcılarından gelecek geri bildirimlere göre hareket edeceğinin altını çiziyor. Uygulamanın özellikle Brezilya, İspanya ve Arjantin'de popüler olduğunu da söylemiş olalım.

Battery Extender GO hakkındaki gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.