WhatsApp işletmelere açılıyor ama nasıl?

WhatsApp işletmelere açılıyor ama nasıl?

WhatsApp da müşteri ilişkileri yönetimi için resmen bir kanal haline geliyor. Geçtiğimiz Ocak'ta DLD konferansına katılan WhatsApp kurucusu Jan Koum, popüler mesajlaşma uygulamasını tamamen ücretsiz hale getirirken gelir yaratmak için şirketler ve kullanıcılar arasında iletişime yöneleceklerini açıklamıştı.

Bu iletişimin nasıl işleyeceğiyle ilgili WhatsApp tarafından detay paylaşılmadı ancak The Information konuyla ilgili tartışmaları bir adım ileri götüren özel bir haber yaptı. Buna göre WhatsApp'ın ilk resmi hamlesi bankalar, havayolları ve diğer şirketlerin müşterilerine tek yönlü mesajlar göndermelerinin önünü açmak olacak.

malatya whatsapp

Şirketlere açılarak kurumsal hesapları deneyeceğini açıklayan WhatsApp'ın bu servisiyle ilgili yeni bir detay da, kullanıcılarına bu hesaplardan mesaj alma opsiyonunu sunacağı. Yani dileyen WhatsApp kullanıcıları müşterisi oldukları bankayla ilgili WhatsApp üzerinden bildirim almayı seçebilecekleri. Bu bildirimlerde gelen iletiler ise ilk etapta interaktif olmayacak.

Markaların WhatsApp üzerinden kullanıcılara zengin içerikli mesajlar göndermeleri de mümkün olacak. Mesaj kartları, bağlantılar, görseller gibi içerikler bu zengin mesajlarda yer alacak.

Haberleştirilen bilgiler WhatsApp'ın doğrudan bir SMS modelini izlediğini gösteriyor. WhatsApp'ın reklamsız doğasına uygun olsa da,  ticarileşme hamlesinin kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılanması da olası. Diğer taraftan birçok kurumun kayıtlı numaralarla WhatsApp üzerinden erişilebilir olduğu bir gerçek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.