Yeni özelliklerle gelişen Garaj Yeri, 500 bin TL işlem hacmini geçti

Yeni özelliklerle gelişen Garaj Yeri, 500 bin TL işlem hacmini geçti

Şubat ayında sektörün tanınan isimlerinden 800 bin dolar yatırım alan Garajyeri.com'un yatırım sonrası ilerlemesi hakkında bilgiler aldık.

Kısaca hatırlatmak gerekirse kişiden kişiye araç kiralama platformu Garajyeri.com, 2015 yazında kurulmuş ve bu yılın Ocak ayında 100 bin TL işlem hacmine ulaşmıştı. Şubat ayında aldığı yatırımla da daha hızlı bir büyümenin sinyallerini vermişti.

Garajyeri'nin kurucularından Arda Aşkın'dan aldığım bilgilere göre Garajyeri.com köklü bir arayüz değişikliğine gitmiş ve yeni özelliklerle hizmetlerini genişletmiş. Araç sahiplerine sağlanan ek gelir tutarı ise 500 bin TL'yi geçmiş. Yani Ocak ayında 100 bin TL olan işlem hacmi bir yıl olmadan 8 katına çıkmış ki bunun çok ciddi bir büyüme olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Bununla beraber sistemdeki aktif araç sayısı yazıyı yazdığımız anca 250'ye yakın idi ve bu rakam Ocak ayında 250'nin üzerindeydi.

Yeni özellikler

Garajyeri.com'un bir kesim tarafından şüpheyle karşılanan iş modeline sahip olduğu malum. Ancak bu haliyle büyümesini sürdürmenin yanında, müşterilerine daha fazla güven sağlayacak yeniliklere imza atmış. Ek sürücü seçeneği, mini hasar paketi ve 1000 TL garanti kazanç programını devreye alan Garajyeri, bu özelliklerle hem sürücüleri hem de araç kiralayanları daha da etkin hale getirmeyi hedeflemiş.

garajyeri-rezervasyon

Yeni özellikler büyüme hızını ve gelirleri artırabilir

Biraz detay verecek olursak Garajyeri, yönlendirilen tüm kiralama taleplerini onaylama sözü veren araç sahiplerine artık aylık kazancını 1000 TL'ye tamamlama garantisi veriyor. Sadece İstanbul'da olan ve 5 yaş üstü araçların dahil olabileceği bu yenilikle, kiralamalardan 1000 TL’nin altında kazanan sürücülere kalan tutar Garajyeri tarafından ödeniyor. 1000 TL'yi aşan kazançlar için herhangi bir ödeme yapılmıyor.

Ek sürücü paketi yeniliği ise yapılan kiralamalarda ikinci sürücünün de aracı kullanabilmesine olanak tanıyor. İkinci sürücünün kimlik bilgileri ve ehliyet fotoğrafı da sisteme kaydediliyor. Bu özellik uzun yol gidecek kiralamacılar için anlamlı olduğu kadar, Garajyeri'nin yeni kullanıcılar kazanması için de bir yol gibi gözüküyor. Tabi bu da daha fazla gelir elde edebilmek anlamına geliyor.

garaj-yeri

Diğer yandan mini hasar paketi 1000 TL’ye kadar olan boya hasarlı kaporta düzeltme, boya tamiri, mini yama gibi tamir gerektiren sorunlara karşı güvence sağlıyor. Kiracılar mini hasar paketi hizmetinden faydalanarak araç üzerindeki 1000 TL’lik sigorta muafiyetini kaldırmış oluyor. Tabi bunun için de günlük bir bedel ödemek gerekiyor.

Ocak ayında vale hizmetini de tanıtan Garajyeri, bu hizmeti ücretli hale getirmiş ve istenilen yere araç teslimatı yapmaya başlamış. Bilinirliğini artırmak için aşağıdaki gibi bir reklam filmini de çeken Garajyeri'nin önümüzdeki dönemde nasıl bir büyüme göstereceğini hep birlikte göreceğiz.

https://www.youtube.com/watch?v=IlLuk6-PMEA

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.